sábado, 6 de agosto de 2016

La negació com a valor únic al PSOE


Aquesta setmana s'ha produït un lleu avanç en les negociacions PP i C, s que han donat una lleu esperança al fet que no hàgim d'acudir a votar per tercera vegada, cosa que ja avorreix i que espanta tant als partits com als ciutadans incapaç de mirar més enllà del seu melic. Però perquè el PP pugui formar govern i sortir de la paràlisi actual és indispensable l'abstenció, no la rendició del PSOE.

A partir de llavors hi haurà temps i força perquè els partits de l'oposició puguin demostrar les seves idees, si tenen alguna, o arribar a desbancar el govern si no compleix amb les seves promeses per reformar aquest país. I aquí podran comptar com a aliat al C, s, a més de la massa vociferant habitual de l'esquerra que es llança al carrer de manera violenta.

Mentre que els equips econòmics de PP i Ciutadans -al marge de les seves converses per a la investidura-- ja treballen per «tancar» els Pressupostos i el sostre de despesa, els socialistes es mantenen al marge de la presa de decisions dels grans assumptes de estat, el líder del PSOE roman amagat en les seves contradiccions, sense fer cas als majors del partit i el que és pitjor, sense agenda pública.

Els dirigents del PSOE i el seu nefast secretari general Pedro Sánchez tenen la idea equivocada de fer oposició és posar tota mena d'obstacles perquè el rival pugui governar, però encara han arribat a entendre que perquè pugui oposar-se a alguna cosa, és que aquest alguna cosa existeixi . És tant el temor a l'sorpasso d'Podem, que el seu afany és ser més radicals que ells. Haurien de prendre nota de Podem, el seu rival a la esquerra que veient que no hi ha una altra que deixar governar el PP o les terceres eleccions, s'han pres unes vacances a l'espera que escampi.

El PSOE ha basat la seva interminable campanya electoral a només dues idees, el govern del canvi basat en l'única idea de negar tot el que ha fet el PP aquests últims quatre anys, amb una lluita contra la corrupció dels que ells són part, com si ells no estiguessin infestats des d'anys per la mateixa i la lluita contra els riquesa com si això fos un delicte, valors no negatius en la seva essència, sense fer una mínima aportació de solucions en positiu.

Podrien emprar el seu temps a l'oposició per actualitzar les seves idees i en renovar els quadres d'un partit que ha estat fins ara de govern i que a la vista dels resultats últims està caient en picat tot i evitar que de moment el sorpasso per l'esquerra de Podem i porta traces de seguir el camí del Passok.

Que el PP cal abaixar-li els fums és indiscutible, però sense govern no hi ha oposició que defensi treballadors, funcionaris, jubilats, mestresses de casa o peons caminers. Al PP en aquest moment cal exigir-li, ni insultar-sota amenaces superbes, que no van a portar enlloc, El desig de portar fins al límit un acte d'humiliació a Rajoy demostra una gran capacitat de rancor que a curt termini els portarà a ser substituïts per altres líders d'esquerra molt més autèntics.

No hay comentarios:

Publicar un comentario