martes, 30 de agosto de 2016

Causa penal per Forcadell

La presidenta de la Mesa del Parlament, Carme Forcadell, junto los secretaria de la Mesa de la Cámara. -

Els onze magistrats que conformen el Tribunal Constitucional van acordar el 1 d'agost suspendre la resolució per la qual el Parlament de Catalunya que dioinicio al procés de secessió i van donar un primer pas per adoptar, si es donés el cas, les mesures penals com les que ara apunta la Fiscalia i que ja va introduir el Govern en la seva incident d'execució.

Es va requerir llavors a Forcadell, als altres membres de la Mesa del Parlament i al secretari general de la Cambra perquè, en el termini de 20 dies hàbils informessin sobre el compliment de les resolucions ja adoptades al desembre i el 19 de juliol " a efectes de l'eventual adopció pel Tribunal de les mesures previstes "en la Llei Orgànica per fer complir les seves resolucions.

El tribunal va emprar llavors, per primera vegada, el recentment reformat article 92 de la Llei orgànica del Tribunal Constitucional (LOTC).

Rebuts els informes, "si el Tribunal aprecia l'incompliment total o parcial de la seva resolució" pot adoptar diverses mesures que van des de la imposició de multa coercitiva de 3.000 a 30.000 euros, acordar la suspensió en les seves funcions de les autoritats incomplidores, requerir la col·laboració del Govern per fer complir les seves sentències o fins i tot "deduir l'oportú testimoni de particulars per exigir la responsabilitat penal que puga correspondre".

Causa penal per la Fiscalia

La Fiscalia ha sol·licitat al Tribunal Constitucional que informi als tribunals competents de l'actuació de la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, en considerar que el seu paper en l'aprovació per part de la cambra autonòmica de les conclusions de la Comissió d'Estudis sobre la Independència pot tenir rellevància penal, segons han informat fonts jurídiques a Europa Press.

En el seu escrit d'al·legacions remès al TC, el Ministeri Públic demana també una resposta "més intensa" que serveixi per protegir l'autoritat del tribunal de garanties i evitar la desobediència a les seves resolucions.

Així, reclama que s'adverteixi personalment als membres de la Mesa de la Cambra autonòmica i del Govern català perquè no duguin a terme cap iniciativa independentista advertint-los que poden enfrontar-se a multes, a la suspensió de funcions ia la deducció de testimoni per responsabilitat penal , com ha avançat El Espanyol.

En el seu escrit d'al·legacions remès al TC, el Ministeri Públic demana també una resposta "més intensa" que serveixi per protegir l'autoritat del tribunal de garanties i evitar la desobediència a les seves resolucions

1 comentario:

  1. Mercè Garcia

    Están boixos,,aixó farà,que el proces,tor-n'hi ha tindre,una bona empenta,avur-he si marxemJA,

    ResponderEliminar