viernes, 1 de julio de 2016

Barcelona - Paradís del manterEl passeig del Moll de la Fusta del port de Barcelona, ​​per on arriben els creuers s'ha convertit en un soc on un miler de manters ofereixen tota classe de falsificacions en dues files a terra als sorpresos turistes.

Dilluns passat, Els Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Urbana de Barcelona i la Policia Portuària aquest dilluns l'espai que habitualment utilitzen els manters davant del Palau de Mar, per reduir la seva presència a la zona, que seguirà vigilada durant els propers dies. No obstant això, un bon nombre de venedors ambulants van continuar apostats als voltants del Port Vell, uns metres més enllà d'on acaba el cordó policial. La pròpia alcaldessa ha reconegut que no disposa d'efectius ni existeixen Mossos d'Esquadra per vigilar constantment la zona perquè no.

En el moment que es retiren, tornen a posar els seus mantes, diu que no són només els senegalesos pacificos del principi sinó que s'han sumat gent violenta d'altres nacionalitats que fa uns dies van arribar a apallissar a un guàrdia. Una altra polèmica relacionada amb aquest col·lectiu es va produir a causa de les presumptes pressions del regidor de la CUP Josep Garganté sobre un metge per tal que canviés l'informe de l'atenció que va prestar a un manter per tal d'acusar a la guàrdia urbana de violència .

La fórmula de l'Ajuntament contra el 'top manta' passa per intensificar la presència policial a les zones amb més concentració de venedors ambulants no autoritzats que segueixen sense pagar cap impost i les multes als compradors, que ja preveu l'ordenança del civisme i estableix sancions de fins a 500 euros. Com que la que circulen per les rodalies del port, és difícil que puguin estar advertits d'això amb anterioritat.

Així mateix, preveu la posada en marxa de 40 plans d'ocupació per als manters que estiguin empadronats a la ciutat, als quals se'ls oferirà formació i ocupació amb sou durant un any, que se sumaran als 11 existents. Una altra de les ocurrències de Colau és una campanya per sensibilitzar els turistes que desisteixin de comprar els productes falsificats als manters il·legals

Fa un any Ada Colau va prometre acabar amb l'assetjament policial que la Guàrdia Urbana sotmetia als que llavors hi hagi als llocs mes concorreguts de la ciutat i va donar ordre que deixessin de hostigarlos amb les constants requises dels seus productes il·legals a la venda. Des de llavors els que realitzaven una activitat il·legal que era mes o menys consentida per allò que "així no es dediquen a cometre delictes més greus", ha passat al costat de l'ocupació il·legal a ser.uno dels majors problemes de la ciutat.

Els comerciants mobilitzats

El major front obert que té Colau és les protestes dels comerciants de la zona que han vist reduïdes les seves vendes, per la competència directa dels manters, aquests sense cap permís, ni pagar impostos al municipi de tal manera que els empresaris llancen un manifest , rubricat per un centenar d'entitats, en què supliquen ajuda davant la "passivitat" de la podemita enfront de la venda il·legal i amenacen amb mobilitzacions.

Foto 1 de Colau critica que Jorge Fernández haya usado las instituciones para "hacer complots"

La regidora s'ho va desgranar dimecres als empresaris, que treuen foc pels queixals amb el seu "passivitat" i que van sortir "decebuts" de la trobada. Consideren la proposta "insuficient" i "ridícula davant la impunitat" dels manters, als quals l'alcaldessa "ha legalitzat fa poc" i que, segons té comptabilitzats el consistori, ascendeixen ja a 800. El cas d'un quiosc obert al passeig la recaptació a l'hivern no sobrepassa els 20 o 30 euros, espera l'arribada de la temporada per rescabalar-se amb la venda d'articles de platja, aquesta tan envoltat de manters que és difícil que ningú s'acosti a comprar un diari, de manera que ja aquesta pensant en tancar definitivament.

Els comerciants han difós un rotund manifest, signat per un centenar d'entitats de botiguers, restauradors, hotelers i associacions veïnals, per suplicar ajuda. A més, amenacen amb mobilitzacions. Critiquen el "bonisme ingenu" de la regidora per abordar aquest problema, a qui li recorden els greus perjudicis econòmics que genera entre els comerciants que sí que paguen llicències i impostos, i la "invasió" de l'espai públic que ha representat l'efecte crida al Port Vell.

No hay comentarios:

Publicar un comentario