domingo, 10 de julio de 2016

Tancar en fals


I al desè tercer dia Pedro Sánchez "ressuscitar" per proclamar davant el col·legi cardenalici del PSOE ... la seva "insatisfacció" amb els resultats electorals del 26-J i la conclusió que els socialistes han d'exercir l'oposició com a fruits principals del seu retir espiritual.

En el seu discurs inicial, el líder del partit ha deixat clar el seu rebuig a facilitar el govern del PP i, a més, ha tancat la porta a intentar conformar una alternativa si Rajoy fracassa, ja que ha subratllat que el PSOE està i estarà en l'oposició . Res d'auto- critica per haver obtingut els resultats pitjors en una votació en els últims quaranta anys.

Després van venir els discursos dels barons col·locats pel mateix Sánchez costat de Podem en autonomies i ajuntaments que van recolzar les paraules del líder ja que un vot a favor de la investidura, seria començar a desteixir la teranyina dels pactes contra el PP i preparar alguns a fer les maletes.

Una aclaparadora majoria del comitè federal va posar peu en paret davant l'intent de fugida cap endavant que va esbossar en la seva intervenció el líder socialista, en funcions des de fa 155 dies -els que ja excedeixen del termini estatutari màxim per a la celebració d'un nou congrés ordinari- . El que li va dir aquesta majoria va ser que el 'marró' de com afrontar la investidura del president del Govern els ho ha de menjar ell i, per si hi ha la intenció de parapetar-se de nou en una consulta a la militància, que és hora que els òrgans de direcció "facin la seva feina".

I tal com se suposava el Comitè Federal del PSOE va decidir que el resultat de les eleccions del 20 de juny la conclusió que els socialistes han d'exercir l'oposició i que per res havien de donar suport a Mariano Rajoy en la seva investidura encara que d'això depengués que el nostre país tingués un govern més o menys estable després de 200 dies d'incertesa. També van decidir que no havien de recolzar-se en Pablo Iglesias i els de Podem ja que tampoc són de fiar i que a més tampoc es podien permetre una noves eleccions. El contradictori de la seva decisió de passar a l'oposició és que sense haver-hi un govern constituït, és impossible exercir una oposició.

Això no és més que la quadratura del cercle. No es va aixecar acta per escrit de les conclusions. Passarà poc temps perquè es convoqui un nou comitè federal. O sigui un embolic.

No hay comentarios:

Publicar un comentario