jueves, 14 de julio de 2016

PDC - Demòcrates de cartró pedra

Francesc Homs, Artur Mas y Carles Puigdemont en la votación del 21 de mayo en Barcelona en la que se acordó refundar CDC.

El partit que lidera Artur Mas de l'antiga Convergència, han començat amb mal peu amb el nom que li van a donar al nou partit, ja que en el moment que aconsegueixen posar-se d'acord en el nom de Partit Demòcrata Català (PDC), no van advertir que ja existia un partit amb un nom semblant

A la reunió no es van adonar que el registre de Partits Polítics de la direcció general de Política Interior del Ministeri de l'Interior es va a oposar al registre del nom de Partit Demòcrata Català (PDC) en estar registrada una escissió independentista d'Unió Democràtica. amb el nom de Demòcrates de Catalunya. Afegeixen que "el 9 de desembre del 2015 va presentar per a la inscripció al Partit Demòcrata de Catalunya (PA.DE.CA) pels mateixos promotors d'un altre partit, el Bloc Democràtic Nacional" .Segons "fonts del Ministeri", el registre de aquest nom va en contra del criteri de la norma sobre denominacions de partits, que prohibeix noms que indueixin a error.

De tota manera, les fonts d'Interior diuen que "sobre la refundació de CDC, el primer que cal remarcar és que no ha tingut entrada fins aquest moment cap sol·licitud referent a això en el Registre de Partits Polítics d'aquesta direcció general de Política Interior" , afegint que "no hi ha constància, per tant, del contingut dels seus estatuts i, per tant de la seva nova denominació".

Segons aquestes fonts, "hi ha inscrit un partit denominat Demòcrates de Catalunya (Demòcrates); la sol·licitud va ser presentada el 14 de juliol de 2015, i la inscripció en el Registre de Partits es va practicar el 31 d'agost de 2015 ".

Afegeixen que "el 9 de desembre del 2015 se presentar per a la inscripció al Partit Demòcrata de Catalunya (PA.DE.CA) pels mateixos promotors d'un altre partit, el Bloc Democràtic Nacional". En aquella ocasió, "pel Registre de Partits es va demanar el canvi de la seva denominació ja que estava inscrit ja el partit Demòcrates de Catalunya; i al no ser atès aquest requeriment, l'expedient va ser arxivat per caducitat el 14 abril 2016 ". És a dir, ja es va rebutjar un nom gairebé idèntic al desembre de 2015 i, segons fonts d'Interior, "en aquesta ocasió no serà diferent".

El Ministeri dóna així la raó als escindits d'Unió (Demòcrates) i, igual que ells, al·ludeix a l'article 3.1 de la Llei Orgànica 6/2002, de 27 de juny, de Partits Polítics: "La denominació dels partits no podrà incloure termes o expressions que indueixin a error o confusió sobre la seva identitat i no podrà coincidir, assemblar-se o identificar-se, fins i tot fonèticament, amb la de cap altre partit prèviament inscrit en el Registre ".

El portaveu de Demòcrates de Catalunya, Toni Castellà, en declaracions a El món a RAC1, ha demanat "prudència" perquè "no hi ha una comunicació oficial" i nega "rotundament" la possibilitat de canviar el nom. "Si això es confirma, seria just però és una situació desagradable, on no hauríem d'haver arribat mai.
Interior tumba el nuevo nombre de Convergència
La diputada i candidata a coordinadora general del PDC, Marta Pascal, ha explicat en declaracions a El món a RAC1 que "no tenim informacions oficials que ens vinguin del Ministeri de l'Interior. Aquest Ministeri i aquest ministre porta unes setmanes cobrint-se de glòria. És el ministre de l'interior, què vol que li digui ".

Els que porten temps cobrint-se de glòria són els hereus de CDC, que en els seus temps d'esplendor i glòria no només va governar Catalunya amb la lletja costum que alguns dels seus membres es beneficiessin amb el tres per cent dels contractes públics, sinó també la resta d'Espanya li imposa condicions lleonines a Madrid, com es definia en alguns cercles nacionalistes el suport als governs de torn.

Com segueixin així, van a esgotar les denominacions del diccionari. Insisteixo. haurien de nomenar definitivament el "Partit del 3%" aquest seria totalment descriptiu i induiria a confusió. No crec que tinguessin cap problema per a la seva inscripció al Registre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario