sábado, 2 de julio de 2016

Corrupció a Anticorrupció


En aquests últims dies ha tingut lloc dos greus fets que afecten greument a les institucions que haurien de servir per a la regeneració del nostre país amb la lluita contra comportaments delictius dels polítics. Es tracta de la divulgació d'unes gravacions il·legals de les converses del director de l'oficina de Barcelona, ​​Daniel de Alfonso amb el ministre d'Interior Jorge Fernández Díaz per la qual cosa l'Assemblea de Catalunya l'ha destituït de manera fulminant

i recentment ha estat el registre de la casa de Margarita García-Valdecasas cap de l'oficina de Madrid Va ser nomenada per Cristobal Montoro i el seu treball ha estat qüestionat ja en més d'una ocasión.por les activitats del seu marit, Alejandro Pérez-Calçada que torna a posar a l'Agència Tributària en el centre de les crítiques.

Tant el director de l'agència, Santiago Menéndez, com els principals directors de departament van estar reunits d'urgència durant bona part de dijous en una jornada en què es va desencadenar la tempesta perfecta: cap de la campanya de la Renda 2015, operatiu d'inspecció sorpresa a les oficines de Google, la publicació de la segona llista de morosos per part d'Hisenda i la ressaca del registre del domicili de la cap de l'ONIF.

Pel que sembla el marit de la cap antifrau tenia una oficina que evadia i repatriava diner negre. La investigació sobre la llista Falciani entra en una nova fase després destapar un presumpte xiringuito de blanqueig de capitals en el qual treballava el marit de la cap de l'ONIF. Les indagacions se centren en les activitats del seu marit Alejandro Pérez Calzada, un conegut gestor de fons, que presumptament hauria repatriat diners a Espanya al marge de les vies legals. A més de l'habitatge del matrimoni a Madrid -expliquen amb altres propietats a Barcelona i Palma de Mallorca- els agents es van presentar a la seu de Mirabaud Finances Societat de Valors a Madrid i Barcelona, ​​de la qual Calçada va ser conseller fins a l'any passat. És incomprensible que aquesta senyora no conegui els negocis del seu marit quan ella està en el que està, a l'Oficina de la lluita contra el frau

Pedro Saura ja ha demanat públicament la destitució de García-Valdecasas: "És incomprensible que aquesta senyora no conegui els negocis del seu marit quan ella està en el que està, a l'Oficina de la lluita contra el frau" i demanda que "el Govern obri una investigació i donar explicacioness a la ciutadania espanyola del que ha passat ".

El que es diu en Hisenda és que era un secret a veus que anaven a registrar el seu domicili des de fa més d'una setmana, però va ser paralitzat pel PP per les eleccions del 26-J. La prefectura antifrau és alguna cosa més que un càrrec de confiança; en aquesta oficina tots els assumptes que afecten al PP cal tractar-'específicament' En aquest context Marga va arribar a ser la màxima responsable de l'ONIF. Els seus tres anys com a directora de l'Oficina han estat plens d'escàndols i intrigues. Un dels més importants va ser que ella va ser l'encarregada de signar i lliurar a la Fiscalia l'informe que va provocar la detenció de Rato.

No hay comentarios:

Publicar un comentario