jueves, 28 de julio de 2016

Mariano Rajoy ha acceptat el debat d'investidura ... O no.Mariano Rajoy ha acceptat l'encàrrec del Rei d'anar a una sessió d'investidura, ha passat un mes segons ell amb els altres partits constitucionalistes segons ell amb resultat infructuós. El president en funcions ha dit que ha mantingut ja contactes "pública i privadament" amb altres líders polítics, però que amb l'encàrrec del Rei va "a redoblar els esforços de negociació" ia obrir "una ronda de contactes" amb "els partits constitucionalistes ".

No obstant, Rajoy no ha aclarit si es presentarà a una sessió d'investidura si no aconsegueix els suports per ser president: "Intentaré aconseguir els vots i els suports", ha dit, recalcant diverses vegades la paraula "intentar" i negant-se a especificar si hi haurà votació al Congrés si no aconsegueix una majoria suficient per ser elegit. Tampoc s'ha fixat una data per a quan aquest fet es pugui produir.

Desitjaria un acord a tres però estaria disposat a assumir el govern en solitari sempre que tingués un acord previ per a la seva investidura i això sempre depèn del PSOE, el dirigent l'irresponsable Pedro Sánchez, ha reiterat avui de nou la seva intenció de no abstenir-se en investidura el que seguiria causant el bloqueig per a la investidura de Rajoy.

Rajoy ha volgut assenyalar tres punts que en la seva opinió defineixen la situació actual: que "Espanya necessita un govern ja", que "aquest govern ha de liderar-en Partit Popular" perquè "així ho han volgut els espanyols" i que "no hi ha altra alternativa viable ".

Ha recalcat per tres vegades que és necessari tenir un govern "com més aviat" Però si fins ara no ha aconseguit més que rebutjos, que li fa pensar que hagi de aconseguir-ho a partir d'ara? Si no hi ha novetats, cada vegada semblen més properes unes noves eleccions.

No hay comentarios:

Publicar un comentario