sábado, 23 de julio de 2016

Pot el Rei donar consells als polítics, pel bé del país?En una entrevista al diari El País, Albert Rivera, espera que la ronda de consultes del rei acceleri les negociacions per a la formació d'un govern i afirma que li dirà a Felip VI que "ens ajudi a convèncer al PSOE i al PP que deixin de donar-se l'esquena permanentment ".

Rivera afegeix que en aquesta oportunitat també de sol·licitar al monarca que "convenci al senyor Sánchez que haurà d'abstenir perquè això es posi en marxa, i al senyor Rajoy que les presidències no cauen del cel, cal anar a buscar-les".

Quina tempesta ha muntat el PSOE i altres formacions polítiques i determinats mitjans de comunicació per aquestes declaracions sobre si el Rei hauria manifestar-li a Pedro Sánchez la conveniència de la seva abstenció davant la investidura de Mariano Rajoy. Altres polítics de diferents partits potser volent muntar un debat estúpid que entretingui al personal i de pas amagui les seves debilitats, han saltat contra Rivera amb opinions semblants.

Immediatament el PSOE ha demanat "prudència" a Rivera amb aquesta frase: "No hauria de demanar-li el que no pot fer, ni donar-li consells ni traslladar missatges a altres forces polítiques a través d'ell" i ha remarcat que totes les forces polítiques "hauríem de ser absolutament escrupolosos amb el paper de neutralitat mostrat pel Cap d'Estat tot aquest temps "i ha insistit que no se li ha de demanar" el que no pot fer ".

El Rei pot aconsellar als partits polítics als líders polítics pel bé del seu país? ¿Pot quedar-se com una estàtua mentre contempli el vergonyós espectacle que estan donant uns polítics incapaços de posar-se d'acord en el mes fonamental per a primar l'interès dels seus partits sobre el de tots els espanyols? No serà que alguns polítics simplement preferirien a un Don Tancredo que ni tan sols pugui donar la seva visió sobre els perills que plana al seu país?

No hay comentarios:

Publicar un comentario