viernes, 15 de julio de 2016

La roda de premsa de "Districte 14"Aquest dimecres, agents de la Brigada Provincial d'Informació pertanyents a la Prefectura Superior de Policia de Madrid van detenir tres radicals com a presumptes autors de lesions i amenaces a dues dones agreujades per odi i desordres públics que s'haurien comès en les passades festes del barri madrileny de Moratalaz. Aquestes detencions se sumarien a les practicades fa uns dies per les pallisses propinades a ciutadans dins del que ells anomenen "La caça del pijo" de vuit membres d'aquest col·lectiu. Els detinguts van ser posats en llibertat amb càrrecs per "lesions, desordres públics amb agreujant de delictes d'odi".

Així que van decidir explicar-se en una roda de premsa "Convoquem roda de premsa el dijous a les 11.30 a la porta de la Junta de Moratalaz. No tenim res a amagar. [...] Contestarem a totes les preguntes que ens vulguin fer relacionades amb els successos dels últims dies ". Aquest és el missatge que el col·lectiu d'ultraesquerra Districte 14 va penjar aquest dijous a última hora de la tarda de les xarxes socials després de les tres últimes detencions per amenaces i lesions.

En començar la "roda de premsa" van informar que l'edil de Ara Madrid i president de la Junta del districte, Pablo Carmona, parlaria en primer lloc. I va aclarir "Ara Madrid existeix perquè està governant la ciutat", si bé ha precisat que "no té una estructura de partit a l'ús".

"Ens sembla ressenyable que [Districte 14] condemna totes les agressions que s'hagin pogut produir en les festes i és un pas molt important", va dir. Carmona ha posat èmfasi que "hi ha d'haver la presumpció d'innocència bàsica que permeti continuar amb plena solvència el que ha succeït al voltant de les investigacions d'aquest cas". I "cal tenir cautela a l'hora d'atribuir uns i altres delictes", ha assenyalat en clara al·lusió a la premsa.

A la roda de premsa van acudir amics i familiars dels membres del col·lectiu que quan els periodistes van començar a fer preguntes van exigir a veus que aquests s'identifiquessin, dient el mitjà per al qual treballen. La tensió va anar en augment, arribant algun dels allí presents a cridar "gilipollas" a alguns periodistes en acabar l'acte. El mateix portaveu de Districte 14 ha demanat "tranquil·litat" als allí presents.

Des del seu compte de Twiter han penjat un vídeo de la roda de premsa, però tallant les preguntes dels periodistes, moment en què es va produir l'altercat. Minuts després va comparèixer des del Palau de Cibeles la portaveu municipal. Preguntada pel polèmic suport de Ara Madrid i del regidor Carmona a aquest col·lectiu, Rita Maestre ha assegurat que el regidor "Pau Carmona, el Govern i ara Madrid" condemnen "qualsevol agressió brutal i incomprensible". Tant Carmona com el govern municipal i ara Madrid condemnen "de manera rotunda" qualsevol agressió i més si després d'ella "hi ha el més mínim indici de delicte d'odi", ha remarcat la portaveu.

Els mamporreros de Districte 16 neguen el de les pallisses, contraataquen i ara acusen la Policia, als mitjans de comunicació i alguns partits de crear un muntatge per acabar amb ells. I l'Ajuntament de Madrid a través dels seus regidors de Ara Madrid els donen suport.

No hay comentarios:

Publicar un comentario