lunes, 18 de julio de 2016

Pagar perquè no li donin la llauna

Trias y Colau

Avui s'ha conegut que l'actual de Barcelona alcaldessa cobrava gairebé dos mil euros de l'Ajuntament per la seva activitat contra els desnonaments, a més que l'Ajuntament de Barcelona a més de fer-se càrrec de les despeses generades pels okupes de "Can Vies" per 8 milions per als últims anys del mandat de Xavier Trias. Aquest ha justificat aquests pagaments eren per tal de preservar "la pau social"

Així consta en una auditoria encarregada pel propi Observatori DESC per certificar la destinació de la subvenció de l'Ajuntament i en la qual es precisa que Colau rebia 1.973 euros bruts mensuals arribats de les arques de l'Ajuntament per la seva tasca com a coordinadora del projecte Assessorament i acompanyament de persones afectades per les execucions hipotecàries i els desnonaments a Barcelona.

L'exalcalde de Barcelona, ​​Xavier Trias, va finançar amb fons públics sortits de l'Ajuntament el sou com a activista d'Ada Colau durant gairebé un any, Trias va subvencionar la contractació de Colau entre setembre de 2013 i agost de 2014 com a coordinadora d'un projecte contra els desnonaments promogut per l'Observatori de Drets Econòmics Socials i Culturals (DESC).

Projecte que el consistori va acceptar finançar amb 100.000 euros mitjançant la signatura d'un conveni subscrit a tres bandes per l'ONG DESC i la PAH l'11 de desembre de 2013 i que permetia pagar els salaris del personal contractat per a desenvolupar-lo des setembre.

A més del contracte de Colau, la subvenció de Trias servia també per pagar el contracte de Gala Pin, l'activista veïnal que va ocupar el setè lloc a la llista electoral de BComú i que actualment ostenta el càrrec de regidor de Participació de l'Ajuntament de Barcelona.

La subvenció del Consistori també va ser utilitzada per l'ONG DESC per pagar el sou del seu llavors directora, Vanesa Valiño, entre maig i agost de 2014, a raó de 1.729 euros mensuals. Valiño, parella del número dos d'Colau, Gerardo Pisarello, és actualment cap de gabinet de la Regidoria d'Habitatge de l'Ajuntament de Barcelona, ​​un lloc al qual va accedir com a càrrec de confiança, és a dir amb un nomenament a dit.

Quan a l'agost de 2014 va expirar el conveni que subvencionava el contracte de Colau, l'exalcalde de Barcelona va signar una nova col·laboració a tres bandes amb DESC i la PAH que encara avui permet sufragar el sou de Carles Macías, el successor de Colau com a portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca.

Macías cobra un sou de 1.479 euros bruts a través d'DESC gràcies a l'ajut concedit per l'exalcalde de Barcelona al desembre 2014, que ascendeix a 240.000 euros i s'estén fins el 31 d'agost del 2016.

No hay comentarios:

Publicar un comentario