domingo, 3 de julio de 2016

Podem - El nombre dels seus vots no es correspon als seus amics a twiter

La izquierda ausente

Està vist que Units Podem no acaba d'encaixar el monumental gerro d'aigua freda que li ha suposat el 26-J. Les expectatives generades per la coalició Units Podem quedar lluny de materialitzar-se i "el somriure d'un país" (patent en tràmit) va esdevenir la ganyota paralitzada i desagradable de milions de votants.

Així, mentre els sectaris podemitas, han carregat a Twiter o Facebook contra els vells, els ignorants, la premsa de dreta i fins al franquisme sociològic com els culpables del seu fracàs electoral, cosa que he pogut comprovar personalment, resulta que han confós el soroll que feien determinats amics virtuals de twiter o facebook amb els votants reals. Així que els dirigents de la formació s'han enfangat en una lluita interna que amenaça amb el tots contra tots.

Tot i les trucades de Pablo Iglesias a la "prudència" perquè cap sector de la coalició "doni un cop de aigua al seu molí a toro passat" ", la veritat és que el número dos d'Podem, Iñigo Errejón, no s'ha tallat un pèl a l'hora de discrepar del líder del seu partit pel que fa a mantenir lacoalición amb Esquerra Unida. a diferència d'Esglésies, que pretén mantenir l'aliança sense la qual, diu, "el resultat podria ser pitjor", Errejón ha assegurat que en aquest cas "dos més dos no han sumat quatre" i que caldrà "avaluar" la continuïtat d'aquest projecte.

Aquest cap de setmana, Pablo Iglesias va decidir reunir a la seva seu a Madrid a la plana major del seu partit mes als representants de les diferents confuencias com Xosé Manuel Beiras i Xavier Domènech, i d'Esquerra Unida per valorar de "forma conjunta" el perquè del desastre dels seus resultats de les eleccions del 26 de juny passat i intentar avortar les crítiques dels seus socis. Després de la nova enquesta dirigit per Carolina Bescansa han arribat a la conclusió que el més d'un milió que van deixar de votar-los les seves causes van ser, que aquests o bé van votar el PP o es van quedar a casa. Molts d'ells van parlar de frau electoral

En l'escrit que va enviar el partit a última hora de la tarda de divendres i que resumeix la trobada expliquen que durant la reunió van constatar "que els resultats del passat 26 de juny no són satisfactoris" i que el milió de vots que van perdre "no es han anat a altres opcions, sinó a l'abstenció ". Seguint la tesi d'Esglésies afirmaven que "amplis sectors de la ciutadania miren amb simpatia la candidatura del canvi encara que finalment no optessin per votar-la".

En aquesta trobada multitudinària es va arribar a la mateixa conclusió a la qual havia arribat ja i anunciat hores abans el propi Pablo Iglesias: els resultats obtinguts han de atribuir-se a que hi ha persones que tenen "simpatia" per Podem però, però, no el van votar quan van veure que podien ser una opció real de govern. Més de dues hores de reunió per arribar a la mateixa conclusió que aquest divendres al matí havia anunciat el líder de Podem.

Ahir dissabte ja semblava s'havien esmenat tots els problemes i en finalitzar la reunió de dues hores, tots junts van anar al bar del costat per celebrar-ho amb unes cerveses. Pablo Iglesias no va estar i va decidir sortir discretament per la porta del garatge com ja sol fer últimament.

2 comentarios:

  1. Rafael Moreno Doval

    En futbol cuando el equipo de uno no gana se le echa la culpa al arbitro.

    ResponderEliminar
  2. Miguel Frutos

    La culpa la tienen los viejos los medios los del miedo la tienen todos menos ellos huuuaaaa

    ResponderEliminar