sábado, 30 de julio de 2016

El pla "contra la islamofòbia" de la ColauLa construcció d'una mesquita de grans dimensions torna a planar sobre Barcelona. Fa un parell d'anys el projecte d'un centre de culte musulmà a la plaça de toros de la Monumental va aixecar una gran polèmica. Ara l'Ajuntament presidit per Ada Colau posa de nou sobre la taula aquesta qüestió i està obert a donar el permís per construir-la.

El consistori espera presentar a finals d'any un "pla municipal contra la islamofòbia" que contemplarà, un cop més, la construcció d'una gran mesquita. Per preparar-es va encarregar un estudi a la Universitat de Barcelona, ​​les recomanacions s'estudiaran per veure fins a quin punt es poden aplicar a la ciutat, segons va confirmar ahir la comissionada d'Immigració, Interculturalitat i Diversitat, Lola López. Fonts municipals expliquen que fa més de 25 anys que el tema està candent i lamenten que cap altra institució ha fet res fins ara.

L'informe destaca que l'estat dels oratoris a la capital catalana és una «assignatura pendent». «Potser és hora que un equip municipal agafi el toro per les banyes», apunta l'estudi, que recorda que ja el 1996 el consistori va defensar un centre d'aquest tipus, similar a la mesquita de la M-30 de Madrid.

L'informe incideix que el consistori hauria de concedir permís per a l'obra i que aquest pas ajudaria a «fer visible la pluralitat religiosa de la ciutat», tindria «un gran calat simbòlic i establiria mecanismes d'interlocució més clars amb unes comunitats musulmanes molt fragmentades». Un altre informe encarregat per l'Ajuntament en 2015 sobre l'assumpte recomanava que el consistori s'impliqués en el finançament, no directament però sí en forma de cessió de terrenys. Entre d'altres aspectes, l'estudi recomana que s'analitzi bé el seu finançament -externa o municipal-, cosa que desperta suspicàcies. Es tractaria de fomentar que la finaciació procedís de la comunitat local i evitar que el gruix dels recursos procedís de països amb visions rigoristes de l'islam.

El president del grup del PP a Barcelona, ​​Alberto Fernández, va defensar ahir que «no es donen les condicions» per a albergar aquest centre de culte perquè el seu finançament "només pot procedir de dictadures àrabs o fons vinculats a l'integrisme», i va exigir que Colau impliqui a la comunitat musulmana a mostrar un rebuig actiu de l'integrisme islàmic.

En aquest moment que l'Estat Islàmic basat per la doctrina d'Ala, ha llançat una declaració de guerra contra Europa i els valors cristians, el fet d'intentar donar facilitats als que practiquen la cristianofòbia i prediquen la violència a través de mesquites, delata la classe de persona que és aquesta senyora, que no té empatx a pregonar que és qualsevol cosa menys defensora dels seus ciutadans

Provar la seva pròpia medicina

L'alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau, ha estat escridassada pels seus fins ara col·lectius protegits, com són els manters, durant l'acte d'inauguració del memorial "Som i serem ciutat refugi". Colau ha estat interrompuda en diferents moments amb crits d ' "hipòcrita" o "racista". L'alcaldessa ha reclamat als manifestants que la deixessin parlar, però aquests s'han negat. "No pots fer l'acte", li han etzibat.

També s'han exhibit cartells amb la cara de Colau i el missatge "l'esquerra blanca, ets responsable de les persecucions racistes i classistes els venedors ambulants". A la protesta han participat manters, activistes propers a ells i contraris al CIE, iaioflautes i els tres regidors de la CUP.

Precsamente ahir els Mossos d'Esquadra han detingut set persones d'origen senegalès que es dediquen a la venda ambulant il·legal i han desmantellat un pis a Barcelona que, segons la policia, era un dels principals magatzems de distribució de material falsificat destinat al ' top manta '. Els agents han localitzat al voltant d'un miler de distintius demarcas internacionals preparats per a ser enganxats en bosses i maletes, així com anagrames de prestigioses marques preparats per realitzar estampacions a sabates esportives.

No hay comentarios:

Publicar un comentario