miércoles, 6 de julio de 2016

Paranoia del CDC amb l'Operació Termyca


La Guàrdia Civil dins l'Operació Termyca, sobre l'actuació una consultora anomenada EFIAL Consultoria, una petita empresa amb seu a Barcelona que des del 2007 treballa per a administracions públiques, va entrar ahir a efectuar registres en els ajuntaments catalans de Tortosa, Ametlla de Mar, Ascó i Vandellòs; així com en els de Torrejón d'Ardoz, Miraflores de la Serra i Chinchón, a Madrid, i Trillo a Guadalajara. També s'han practicat registres en 14 domicilis, set despatxos professionals, 12 societats mercantils i set entitats públiques. Durant el dia d'avui s'han lliurat requeriments d'expedients en els ajuntaments de Barcelona, ​​Girona, Llinars del Vallès, Cambrils, La Seu d'Urgell, Calonge, Getafe, Benicàssin, Collado Villalba, Armilla, Pals de la Frontera, Masquefa, Alaior , Sóller i Velilla de San Antonio. Tots ells van contractar en algun moment els serveis de la consultora investigada.

La sortida en tromba de Convergència en contra els registres en nombrosos ajuntaments de Convergència Democràtica i altres de la resta del país externalitzant ha cridat l'atenció per la violència de les acusacions al ministre d'Interior Jorge Fernandez Díaz. Ahir va ser la vicepresidenta Neus Munté qui públicament ha qüestionat les diferents actuacions policials "acostumats a una falta de rigor" del ministre de l'Interior "que només busca l'escarni, la foto, les portades i els titulars". En termes semblants s'ha expressat Artur Mas que diu que l'Estat Espanyol vol dinamitar la refundació del CDC prevista parell aquest cap de setmana.

De moment al costat d'una desena d'alcaldes, ja ha estat detinguts seu excap de campanya de Carles Puigdemont, Josep Manel Bassols, que ja havia estat imputat en la trama Pretòria, i segons la investigació d'Anticorrupció, Bassols ja va jugar un paper fonamental per a que la seva empresa pagués comissions il·legals a Convergència.

Que el Ministeri de l'Interior té un ocupant pintoresc en els últims anys és una cosa que no val la pena estendre. Que intentava amb estil barroer combatre la corrupció catalana ja és una qüestió gairebé indiscutible. Però, encara que s'admet aquesta realitat, hi ha una altra que no pot amagar: ¿hi havia una trama d'ajuntaments convergents que contractaven amb una mateixa consultora sospitosa d'obrar de manera irregular? ¿No serà perquè Carles Puigdemont, actual President de la Generalitat durant el seu mandat com a alcalde de Girona els va donar a EFIAL, almenys, sis contractes a dit?

No hay comentarios:

Publicar un comentario