martes, 26 de julio de 2016

Fer-li trampes al Constitucional
Amb el convenciment que el got de la paciència dels magistrats del Tribunal Constitucional davant els passos que segueix donant el Parlament de Catalunya cap a la secessió està a punt de satisfer-. tot i els nítids pronunciaments del TribunalConstitucional on hi va haver una clara consciència entre els magistrats que no és possible seguir contemplant els avenços cap a la ruptura unilateral amb Espanya sense que el tribunal prengui mesures perquè es acatin de veritat les seves resolucions.

Fins als magistrats més condescendents van haver de constatar la clara contravenció d'aquestes conclusions amb la sentència del TC que va declarar nul·la i sense efecte la resolució sobiranista. Per això es va decidir afegir a l'acte una explícita advertència "als poders implicats i als seus titulars, especialment a la Mesa del Parlament, sota la seva responsabilitat, del seu deure d'impedir o paralitzar qualsevol iniciativa que suposi ignorar o eludir els mandats" del tribunal.

Darrer avís


Amb aquesta advertència "se'ls dóna una última oportunitat", han assegurat les fonts consultades, que van indicar que diversos magistrats es van mostrar partidaris de reaccionar si es produeix un nou pas unilateral cap a la secessió i van qüestionar que el TC hagi de "seguir esperant sense fer res" davant l'incompliment de les seves decisions.

 "Els hem donat l'últim avís", van interpretar les fonts consultades. Si el Govern o al Parlament segueixen endavant, poden trobar-se amb alguna de les mesures que preveu l'ordenament jurídic per salvaguardar l'autoritat del Tribunal Constitucional i l'eficàcia de les seves decisions, inclosa la via penal, han assegurat.

El presidente del Tribunal Constitucional, Francisco Pérez de los Cobos

Molt valents no són

Aquest dilluns Junts pel Sí (JxSí) i la CUP han acordat portar al ple d'Parlamentde aquesta setmana les conclusions de la comissió de la comissió del procés constituent, que contempla la via unilateral cap a la independència de Catalunya, i demanaran incloure-les en l'ordre del dia a pesar del TC. Així, les dues formacions nacionalistes mantenen el seu desafiament després de l'advertència dels magistrats de la passada setmana.

Les dues formacions pretenen exercir la seva majoria perquè s'inclogui en l'ordre del dia del plenari les conclusions de la comissió d'estudi del Procés Constituent. Però ni la presidenta Carmen Forcadell ni els membres que constitueixen la taula volen ingressar de manera automàtica a la presó. D'aquesta manera, la decisió recauria sobre el Parlament, mentre que la Taula s'inhibiria i evitaria el xoc amb el Tribunal Constitucional, que ja va advertir a la Mesa de la cambra catalana que havia d'evitar o paralitzar qualsevol iniciativa que fora en contra de la Constitució .

La diputada d'Junts pel Sí, Marta Pascal i recentment nomenada presidenta del nova denominació de Convergència, ja ha manifestat que "nosaltres creiem que això ha de ser viable i ha de ser possible. El treball està realitzat, per tant, si el treball està realitzat, que millor que aquest últim ple per fer-ho ".

Mentrestant, l'oposició ha expressat el seu total rebuig a aquesta possibilitat. La presidenta del grup parlamentari de Ciutadans, Inés Acostades, ha afirmat que "s'estan votant en nom del poble de Catalunya resolucions que no tenen una majoria social". En aquest sentit, ha afegit que "Junts pel Sí i la CUP, encara que tingui majoria en escons, no tenen la majoria en vots".

Si finalment hi ha votació, aquesta podria ser secreta perquè els diputats partidaris del text no tinguin problemes jurídics; mentre que els grups contraris podrien abandonar el ple durant la possible votació. Amb aquest decisió traspassa al Ple la responsabilitat de l'inici de la 'desconnexió' evitar la inhabilitació del Tribunal Constitucional

No hay comentarios:

Publicar un comentario