martes, 12 de julio de 2016

Corrupció a la DGT

María Seguí, en un curso celebrado la pasada semana en Santander.

L'escàndol de corrupció a la Direcció General de Trànsit (DGT), denunciat per El Mundo setmanes enrere, ha estat pujant de to fins a arribar ja a la pròpia directora general de l'organisme, María Seguí, el lloc comença a estar en entredit. Primer va ser el frau en la concessió dels cursos de recuperació de punts a la Confederació Nacional d'Autoescoles (CNAE), que va motivar la destitució de Marta Carrera, sotsdirectora de Seguretat Viària, al conèixer-se una comprometedora conversa seva amb el president de CNAE, José Miguel Báez. Es calcula que aquesta Confederació, que fins ara explota els cursos de recuperació en règim de monopoli s'ha pogut embutxacar uns 24 milionsd'euros euros des que el 2006 es va posar en marxa el carnet per punts.

Però amb la sortida de Carrera no es va tancar aquest fosc episodi de la DGT perquè MÓN va donar a conèixer la setmana passada les relacions entre Francisco López Valdés, marit de Seguí, amb el president de CNAE, després de conèixer que aquest va convidar a López a un viatge de luxe a Cancún al setembre de 2014.

Però avui es conegut que la Direcció General de Trànsit va finançar sense intervenir concurs públic tres projectes d'investigació de Francisco López Valdés, marit de la seva directora general, María Seguí, amb un total de 49.950 euros en un any. Per no aixecar sospites que entorpeciesen les adjudicacions de l'ens dirigit per la seva dona, López Valdés va reclamar en un correu electrònic al seu cap de laboratori de la Universitat de Saragossa, Juan José Alba, que guardés «discreció» sobre la seva relació sentimental, que havia conegut un dia abans de la mà de Seguí.

«La veritat és que la situació és una mica exòtica (és de conya, sent clars). Però estem molt contents. Així que gràcies per l'enhorabona. Ahir pensàvem si dir-t'ho o no ... i home, la veritat és que és un factor a tenir en compte. Però anem, això no ens frena per cap dels plans que teníem per al laboratori ni molt menys. Simplement haurem de ser una mica discrets amb algunes coses per si de cas », va escriure el 30 març 2012 López Valdés a l'Alba quan aquest va saber que tots dos mantenien un festeig i que contraurien matrimoni aquest mateix estiu. Va ser la mateixa Vaig seguir la que va voler informar de la notícia a Alba al seu despatx.

Ara, després de les revelacions dels últims dies, la permanència de Maria Seguí al capdavant de l'organisme es fa insostenible i exigim que doni explicacionespormenorizadas i, si aquestes no són satisfactòries -una cosa que no té fàcil-, presenti la seva dimissió al ministre de l'Interior.

No hay comentarios:

Publicar un comentario