viernes, 8 de julio de 2016

Pixar en catalàSalvador Alsius, un comunicador nacionalista del planter de TV3, ha denunciat, una altra vegada via "Twitter", les "humiliacions" que pateixen els que parlen català. El servei no els entén, el personal subaltern no parla català, els nouvinguts es mostren refractaris a abraçar el "idioma de la terra". Aquest cop li ha tocat el paper de "víctima" a l'actual vicepresident del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC), l'òrgan de censura informativa i repartiment de freqüències de la Generalitat.

El periodista Salvador Alsius, segon en l'òrgan censor de la Generalitat, ha denunciat un altre "atropellament" contra el català. Relata en un commovedor missatge a la xarxa social, no li ha quedat més remei que rebaixar-se a parlar espanyol a l'estació de trens de Sitges, la localitat turística propera a Barcelona. Alsius tenia una urgència de caràcter urinari, unes apressants aigües menors, un atac d'incontinència urinària que podria haver acabat en la tragèdia de pixar-se els pantalons. Tal ha estat el seu sufocació que després alleujar-ha emès un "tuit" amb el següent text: 

follow
Salvador Alsius @salvadoralsius


Estació Sitges:
- Em Pot dir on són a els serveis?
No hi ha hagut manera. Disculpeu però Li he Acabat demanant en català. No m'aguantava més
04:08 PM - 1 juliol 2016

6464 Retweets
4747 likes

Fonts de tota solvència han aclarit que el problema de Alsius no era una indisposició intestinal, sinó una urgència prostàtica sorgida a l'estació de trens de Sitges, la gestió pertany a la Generalitat després del traspàs de les rodalies al govern autonòmic català.

Tercer cas ja que en menys d'una setmana de "discriminació" lingüística, d'atropellament i menyscapte. A Catalunya, encara que sembli el contrari, és molt complicat aconseguir una feina si no s'entén el català. No obstant això, els partidaris del procés separatista han emprès una campanya, al paire del cas Quimi Portet i el cambrer de Baleària, amb la qual pretenen demostrar que el que no es pot és esmorzar, dinar i fins i tot fer les necessitats fisiològiques només en català.

Alsius, a diferència de Portet, s'ha abstingut de fotografiar al mosso d'estació que no ha entès seus requeriments en la llengua de Pompeu Fabra. El càrrec institucional que ocupa Alsius, vicepresident del CAC, atorga a la seva denúncia d'un punt de veracitat i contrast absolut, no en va és un model de periodista al servei de la llengua catalana i la noció de nació, una figura de TV3 i un informador reconegut en el "star system" mediàtic català.

Més de trenta anys d'immersió lingüística, de multes per retolar en espanyol, de cursos, campanyes, propaganda i subvencions i encara no és possible fer aigües menors en català. Persisteix l'opressió espanyolista.

Alsius va cobrar més notorietat quan va declarar que vivia en comuna des dels anys setanta, amb la seva senyora i dues parelles. Havien criat els fills de cadascú com si fossin de tots, va confessar quan la diputada de la CUP Anna Gabriel es va mostrar partidària d'una organització social de caràcter tribal.

No hay comentarios:

Publicar un comentario