martes, 5 de julio de 2016

Una nit de insomni d'un parell de llenguallargsHa estat la insistència del cantant Quimi Portet que ha denunciat via twitter que un cambrer d'un ferri de Baleària que uneix Eivissa amb Formentera no li va voler atendre per parlar en català que ha muntat el lio fenomenal. A partir d'aquí hi ha hagut tota mena de reaccions des de la gerent de Baleària, oferint l'acomiadament del cambrer, fins a la reacció virulenta dels del sud de l'Ebre i sobretot de molts eivissencs farts ja de tant papanatisme catalanisme. (Gràcies Jordi Pujol per la teva immersió lingúistica)

L'ex integrant de 'L'últim de la fila' va pujar diumenge a aquesta xarxa social una imatge del treballador i va escriure "aquest cambrer no entén 'cafè amb llet'". En una segon tuit, assegurava que el cambrer li havia respost en fer la comanda: "En gallec, espanyol, francès, anglès i fins en italià ho entenc, en català o mallorquí, ja no". Si hagués repetit "un cafè con leche" s'hauria acabat el problema, però va optar pel mes difícil, difondre la foto del cambrer per la xarxa.

Baleària prendrà mesures per cambrer que no va atendre en català a Quimi PortetConozco a Quimi Portet de fa molts anys, sóc de la seva mateixa ciutat, el és un bon músic i puc assegurar que ha ficat la pota, ja que habitualment és persona educada que entén i s'expressa perfectament en l'idioma espanyol, només cal accedir a la seva discografia en castellà quan va formar part de "l'últim de la fila" al costat de Manolo Garcia, fins que es va tancar a la Catalunya profunda i va decidir reconvertir-se en cantautor d'àmbit comarcal.

L'incident entre Quimi Portet i el cambrer de Baleària no ha estat mes que el resultat una nit d'insomni de dues persones mal educades obstinades a no comunicar-castellà, que tots dos coneixen perfectament, potser a causa per la calor patit la nit anterior, s'hauria oblidat el problema s'hagués resolt amb un full de reclamacions que no hagués tingut tan sols tràmit, ja que no hi va haver insult per part del cambrer, un cop passat l'acalorament.

No hay comentarios:

Publicar un comentario