jueves, 7 de julio de 2016

PSOE - marejant la perdiuHan hagut de passar més de deu dies del fracàs electoral perquè davant el Comitè Federal del proper dissabte, el líder del PSOE comenci a rebre els barons territorials que governen juntament amb les confluències de Podem o nacionalistes que han obtingut el seu poder territorial en autonomies sota el seu mandat, que en estar subjecte amb febles fils provocaran la pèrdua d'un poder que no els hagués correspost, si no hi hagués un pacte amb Podem i s'hagués deixat governar al partit que va obtenir majoria de vots en ciutats i territoris on actualment tenen el poder.

En una tribuna publicada en l'edició d'aquest dijous d'El País amb el títol '¿Investidura com més aviat?', L'expresident d'Espanya rebutja més la idea de 'gran coalició' i aposta per contra per un Govern liderat pel PP o que arribi a acords amb el partit amb el que més similituds té, Ciutadans, per posar al més aviat un Executiu en marxa.

Segons ell, abans que acabi el mes de juliol o en els primers dies d'agost. D'altra banda van sortint veus dins del partit com Susana Díaz, aconsellant Sánchez que es deixi de vetos i deixi governar al PP encara que faci passa-ho com a ella que va estar tres mesos en la incertesa i s'abstingui finalment a la investidura i passi a la oposició. opina que Mariano Rajoy ha de "sortir definitiva i irreversiblement de la manera repòs" perquè la "tàctica d'esperar i veure" es va esgotar i és el PP el que ha de moure ara encara, li adverteix, "sense pretendre contractes d'adhesió". "Però del diàleg cal passar al pacte, el que exigeix ​​renúncies i esforços d'aproximació als grups que es creen més compatibles per passar la investidura i per fer un Govern", defensa.

Pedro Sánchez es manté en silenci davant l'opinió pública però el seu secretari d'organització ja ha sortit al pas dient; "El PSOE votarà que no. Va a votar que no, fixeu-vos que clar ho dic", va afirmar contundent en un esmorzar informatiu fins a tres vegades en la mateixa sentència. "El PSOE dialogarà amb tothom però votarà que no al Govern de Rajoy. Anem per parts, per fases. L'obligació i la responsabilitat és de Rajoy i qui ha d'assumir la responsabilitat és el PP i Rajoy".

Pablo Iglesias ja s'ha afanyat a oferir-li un govern anti PP, que té menys possibilitats que després del 20-D, amb la seguretat que Ciutadans no es va a sumar a aquest nou front anti PP cada vegada més heterogeni que pot conduir inexorablement a noves eleccions que els ciutadans cansats de tant marejar la perdiu, ja no els anem a perdonar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario