miércoles, 16 de noviembre de 2016

9-N, un carreró sense sortida


L'expresident de la Generalitat, Artur Mas, i la consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, inauguraran el carrer 9 de Novembre a la localitat Montoliu de Lleida, amb la qual aquesta població vol recordar la consulta sobre el futur polític de Catalunya.

Una instantània de Google Maps del carrer que Montoliu de Lleida s'ha dedicat a la consulta del 9-N. ens ha mostrat carrer. Un carreró sense sortida. Aquest és l'espai escollit per recordar la consulta alternativa del 9 de novembre del 2014. Tota una metàfora del 'Procés', que es troba ara girant de nou al voltant de la convocatòria d'un altre referèndum.

El carrer que portarà el nom de 9 de Novembre està a Montoliu de Lleida i la decisió es va aprovar per unanimitat en un ple celebrat el passat mes de setembre, amb els vots a favor de l'alcalde d'ERC, Daniel Farré, els cinc regidors d'ERC i, contra tot pronòstic, el del PP (cal recordar que el Govern de Mariano Rajoy va dur la consulta del 9-N davant del Tribunal Constitucional). Segons va explicar aquell dia Farré, el poble tenia dos o tres carrers sense nom i es va aprofitar el 'forat' per fer l'homenatge. "Hem volgut ajustar les vies per trobar-les amb més facilitat", va afegir l'alcalde.

Es tracta del primer municipi que ha dedicat un carrer al 9-N i potser per això es desplaçaran fins allà per a la inauguració, aquest dissabte, l'expresident Artur Mas i la consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, segons ha informat el diari ' El Matí '. També podrien acudir a aquest petit municipi lleidatà de 515 habitants els exconsellers Francesc Homs, Joana Ortega i Irene Rigau, qui, al costat de Mas, estan encausats per desobediència i prevaricació per la consulta del 9-N.

No hay comentarios:

Publicar un comentario