martes, 22 de noviembre de 2016

Fer xantatge al Congrés 2.0


La cúpula independentista ha viatjat a Madrid per a un acte contra el suplicatori d'Homs.

PP, PSOE i Ciutadans donaran avui amb els seus vots, via lliure al Suprem perquè l'investigui per l'organització de la consulta sobiranista del 9 de novembre de 2014, quan era conseller de Presidència de la Generalitat.

Els pesos pesants del PDECat -l'antiga Convergència- i ERC, acompanyats pels portaveus de les confluències de Units Podem, han mostrat junts a Madrid el seu rebuig al suplicatario del Tribunal Suprem perquè pugui ser jutjat el diputat Francesc Homs per la consulta sobiranista del 9N, hores abans que es produeixi la votació al ple del Congrés dels Diputats. Junts han arribat en tren des de Barcelona.


L'expresident de la Generalitat Artur Mas, també present en l'acte de suport que se celebra a l'Hotel Villa Real, situat davant de la cambra baixa, va mostrar el seu rebuig davant el que ha considerat "judialización de la política", reclamant així una sortida al conflicte en termes polítics i no judicials. "Se li jutja per defensar una idea pacífica amb amplis suports socials a Catalunya", va explicar l'expresident, qui va apel·lar directament al PSOE, que al costat de PP i Ciutadans donaran via lliure al suplicatori, retraient als socialistes que fessin president del Govern a Mariano Rajoy i ara "manen a Homs a judici per posar la urnes". Per a Mas, el suplicatori és "un sense sentit i una desraó", a més d'una "vergonya per a Espanya" que no es mereixen, va afegir, "els demòcrates espanyols".

Al costat de Mas, el seu successor en el càrrec Carles Puigdemont, així com els representants de PNB, EH Bildu, Compromís, Podem, En comú Podem i A Marea i fins i tot Lluís Llach, han mostrat la seva solidaritat amb Homs. Curiosament aquests partits que han fet de la corrupció i el compliment de la llei es desdiuen i votaran en contra de l'revocatori perquè un diputat que ha infringit la llei, pugui ser jutjat pel Tribunal Suprem.

Em pregunto que davant tantes citacions pendents que tenen tots i cada un d'aquests polítics d'acudir tots junts per protestar davant els jutjats o les institucions, disposaran de temps lliure per governar, quan avui mateix el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC ) a més de la citació a Artur Mas i els seus dos conselleres, ha citat a declarar com investigada a la presidenta del Parlament Carme Forcadell per al proper 16 de desembre pels delictes de desobediència i prevaricació.

No hay comentarios:

Publicar un comentario