miércoles, 23 de noviembre de 2016

Veneçuela - Les converses de Maduro i ,,,, ZapateroA través del seu compte de Twitter, Henrique Capriles'anunció que "Maduro es va parar de la taula del suposat diàleg. Mai va complir, va quedar en evidència davant del món i fins del Papa es va burlar (...)". Ha subratllat a més que ara "toca a tots els veneçolans que volem solucions i volem canvi, lluitar units per aconseguir-los, està en nosaltres". Maduro es va parar de la taula del suposat diàleg! Mai va complir, va quedar en evidència davant del món i fins del Papa es va burlar!

Posteriorment, en declaracions als periodistes, el governador de l'estat de Miranda i dues vegades candidat presidencial va dir que havia rebut i confirmat aquesta informació de part dels expresidents que participen com a acompanyants internacionals en el procés de diàleg polític, malgrat admetre que no va parlar directament amb ells. "El Govern utilitzant com a excusa el debat que es va donar ahir (per aquest dimarts) a l'Assemblea Nacional sobre el tema del judici per narcotràfic on van ser declarats culpables dos ciutadans veneçolans vinculats a la família del senyor Maduro i la senyora Cilia Flores (primera dama ), s'aixeca de la taula ", ha sostingut.

També el partit de Capriles, Primer Justícia (PJ), va assegurar a Twitter que el chavisme cessava en les negociacions "perquè no va poder complir cap acord" i perquè "no va poder gestionar la crisi interna" del governant Partit Socialista Unit de Veneçuela (PSUV) . "Avui queden en evidència davant els actors internacionals, deixen plantat al Vaticà, la por no els deixa en pau", ha afegit el diputat opositor José Manuel Olivares, també de PJ, en un altre missatge publicat a la xarxa social.

Poc abans, el secretari executiu de l'aliança opositora Mesa de la Unitat Democràtica (MUD), Jesús Torrealba, havia indicat que revisarien els termes de la seva participació en el diàleg en vista del suposat incompliment del Govern amb els "compromisos" adquirits en aquestes converses . "Si el Govern no compleix els acords parlats a la taula, la MUD va a revisar els termes de la seva participació en aquest espai perquè, repetim, aquesta no és una taula per declamar acords, sinó per concretar-los i complir-los", va sostenir Torrealba.

Maduro ho nega

Després de la declaració de l'oposició, Maduro va negar que la delegació del Govern s'hagi aixecat de la taula de diàleg. "Tot el compromís per sobre de les baixeses de la violació dels acords, tot el compromís de pau", va dir el president veneçolà des del palau de Miraflores, després de reunir-se amb José Luis Rodríguez Zapatero, un dels mediadors en aquestes converses iniciades fa gairebé un mes. "La taula de diàleg segueix avançant, es va consolidant", ha afirmat Maduro.

Ha indicat que en la "molt bona conversa" amb Rodríguez Zapatero han revisat "amb molt optimisme" el procés de converses iniciat el passat 30 d'octubre amb l'acompanyament de la Unió de Nacions Sud-americanes (Unasur) i el Vaticà. Aquestes converses "al final han fructificat", va assegurar el mandatari, que va reconèixer que hi ha hagut problemes, però, ha opinat, "dificultats sempre hi haurà".

No hay comentarios:

Publicar un comentario