miércoles, 9 de noviembre de 2016

Dos perdedors a per les primàries del PSOE

Pedro Sánchez president del Govern i Borrell líder del partit, l'aposta dels rebels del PSOE

L'oposició a la gestora socialista està pressionant per a la celebració com més aviat del congrés extraordinari Pedro Sánchez i Josep Borrell són, ara mateix, els únics que han donat un pas endavant per convertir-se en secretari general. S'estan mobilitzant perquè formin un tàndem, convençuts que aquest tàndem pot vèncer a Susana Díaz. Els militants i càrrecs intermedis del partit contraris a la presidenta de la Junta tenen el suport dels 93.000 militants que han demanat la celebració urgent d'un congrés extraordinari i l'elecció del secretari general per primàries. Estan celebrant reunions per forçar l'avançament d'aquest congrés extraordinari

Els dos aspiren a enderrocar la gestora del PSOE i després, imposar-se a Susana Díaz al congrés extraordinari. "Per separat tenen poques opcions davant l'aparell de Ferraz, però junts són capaços de tot". Amb aquesta frase resumeix un exdirigent del PSOE la posició que, a dia d'avui, defensen els alcaldes, secretaris provincials i militants del partit que aposten per una candidatura de Pere Sánchez i Josep Borrell al congrés extraordinari dels socialistes. Uns han parlat amb Pedro Sánchez i altres amb Josep Borrell, i tots han demanat a tots dos el mateix: que uneixin les seves forces per enderrocar la presidenta de la Junta.

Sánchez a candidat a president, Borrell a secretari general

Pedro Sánchez pot aprofitar aquest temps per teixir una aliança amb Borrell o conformar una alternativa real a Susana Díaz. La candidatura a la secretaria generaldebería encapçalar-l'exministre Borrell i no Sánchez, ja que el seu passat recent a Ferraz li suposaria una "llosa".

Fonts consultades asseguren que el ja ex diputat desperta "moltes fòbies" encara en diverses federacions, i així "és impossible" gestionar el partit, encara que sigui després d'un "congrés de refundació". Borrell, però, podria actuar com a "pacificador" i calmar les aigües al PSOE.

Els defensors d'aquest tàndem expliquen que, a dia d'avui, Pedro Sánchez té "gairebé impossible" imposar-se, en solitari, en el pròxim congrés extraordinari. La idea de la gestora és no convocar fins estiu aquest procés intern, amb les seves consegüents primàries per tal de refredar l'enfrontament actual. En aquest context els viatges de l'exsecretari general per tot Espanya "es poden fer molt llargs", admeten.

No hay comentarios:

Publicar un comentario