martes, 8 de noviembre de 2016

Eleccions EUA - La inflexió conservadora

Resultado de imagen de trump donald

Nou fracàs de les empreses d'enquestes que ja no són capaços d'endevinar cap a on va el món i després de fracassar darrerament a Colòmbia i altres llocs del món. Per sorpresa el candidat republicà Donald Trump s'ha convertit en el nou president dels Estats Units. A falta dels resultats d'Alaska, Michigan Pennsilvània i Wisconsin i la seva victòria imprevista a Florida i Ohio feus demòcrates, auguren la victòria republicana. De moment totes les borses tant asiàtiques han començat a baixar de manera significativa. Davant el declivi a nivell mundial d'Estats Units els votants han decidit defensar les seves fronteres tant polítiques com econòmiques.

Trump ha demostrat ser immune a les crítiques. Durant tota la campanya presidencial, ha estat acusat d'assetjament sexual, de xenofòbia, de mentider. I en comptes de caure, la seva candidatura ha seguit en ascens. Les seves declaracions contra les comunitats llatines, la seva proposta de construir un mur a la frontera pagat per Mèxic i la proposta de prohibir l'ingrés de musulmans als Estats Units li han servit per guanyar-se enemics, però també un enorme suport d'un electorat conservador.

"L'estil directe i populista en el discurs de Trump, molt allunyat de l'habitual to dels polítics, li ha conferit a una pàtina d'autenticitat a ulls del sector més desencantat de l'electorat de la dreta. Els analistes polítics fan càbales i han elaborat hipòtesis d'allò més variat per explicar el seu èxit ", assegura la revista JotDown.

Com afectarà la victòria de Donald Trump? Les idees de Trump es podrien reduir en menys impostos i més proteccionisme que podria suposar un punt d'inflexió en el ritme econòmic mundial. El seu pla fiscal passa per reduir els trams de l'impost de la renda a tres amb diferències entre declaracions individuals i conjuntes. Els matrimonis que guanyessin menys de 75.000 dòlars anuals tindrien un impost de 12%, els que arribessin a 225.000 un del 25% i els que passessin aquest límit del 33%. Els votants blancs, treballadors de classe mitjana en contra de les elits i les minories racials han convertit a Donald Trump en el nou president dels Estats Units

No hay comentarios:

Publicar un comentario