martes, 15 de noviembre de 2016

El patrimoni particular de la regidora okupa


El Mundo ha publicat aquesta informació. La regidora amb nou immobles que dóna suport als okupes del Pati L'edil de Ara Madrid Montserrat Galcerán, regidor president dels districtes de Tetuan i Moncloa-Aravaca, va donar suport al Patio Maravillas ahir a la tarda acudint a la concentració de suport realitzada després de la seva desallotjament . A la cita no van faltar tampoc els també regidors Carlos Sánchez Mato, Guillermo Zapata i Celia Mayer, aquests dos últims antics activistes del Patio Maravillas, que solen aparèixer en tots els conflictes menys al seu lloc de treball.

Manuela Carmena ha explicat en roda de premsa que els okupes que ha estat donant suport "Estan en l'exercici de la seva llibertat d'expressió i ho han fet com una actitud individual", En el cas de Galceran, per a qui "no és correcte que es desallotgi a la gent d'aquesta manera desafiant fins i tot les normes existents ", la seva presència a les protestes és especialment cridanera: segons reflecteix el web de Transparència de l'Ajuntament de Madrid, és titular, parcialment o totalment, d'un total de 9 immobles.

Resulta sorprenent el suport de Galceran als col·lectius okupes, ja que ella, segons consta al web de Transparència de l'Ajuntament de Madrid, és propietària de cinc immobles i copropietària d'altres quatre. Dos d'ells es troben a Madrid i la resta a Catalunya, d'on és Galceran (Barcelona, ​​1946). Només les cinc propietats de les que l'edil declara el seu valor cadastral sumen una xifra total de 483.593 euros.

A més, Galceran posseeix el 50% d'una propietat a Barcelona amb un valor de 211.691 euros; altra meitat d'un immoble valorat en 113.368 euros al municipi barceloní del Masnou; la totalitat de tres unitats de patrimoni immobiliari també al Masnou, Madrid i Altafulla (Tarragona), de 53.016, 70.578 i 34.940 euros, respectivament; i altres tres immobles, un en la seva totalitat i dos al 50%, tots a la localitat d'Altafulla, dels quals l'edil no necessita el seu valor en la declaració de béns del web de Transparència.

Tampoc detalla quin tipus d'immobles integren la seva cartera immobiliària, tot i que sí necessita que sis són de sòl urbà i tres de rústic. Dels nou, cinc provenen d'herències, dues de donacions i altres dos de compravenda. L'edil també assenyala que posseeix un cotxe Lexus i, en l'apartat de deutes, que té una hipoteca de 8.059 euros.

El Patio Maravillas va okupar el passat dissabte un edifici privat del carrer Sant Mateu, abandonat des de fa anys "i en el qual l'Ajuntament (de Madrid) s'ha vist obligat a emprendre obres de rehabilitació amb diners públics".

En un comunicat, el Patio Maravillas recordava que els dos últims edificis que el van allotjar, al carrer Diví Pastor i en Peix, "romanen després de més d'un any desallotjats en situació d'abandonament". I tot això mentre "hi ha edificis buits de propietat municipal al centre de Madrid".

propiedades-galcedo2.jpg

No hay comentarios:

Publicar un comentario