sábado, 5 de noviembre de 2016

Un rufià molt ben pagat

Gabriel Rufián | EFE

Gabriel Rufián, diputat d'ERC, té un bon sou, infinitament més gran que la majoria dels joves de la seva edat de treballar a H & M va passar a cobrar més que Rajoy: 105.150 euros bruts a l'any. Poc se sap de la seva etapa anterior a la política. Sí que va treballar en una empresa el nom mai ha volgut revelar, entre altres treballs, però no té bona ortografia, Va quedar acreditat quan va publicar el seu discurs de la sessió d'investidura.

Segons publica Sous Públics, el diputat d'ERC cobra 2.813 euros bruts al mes (14 pagues anuals) d'assignació constitucional bàsica. A més, com és portaveu adjunt de la Junta de Portaveus percep 1.424 euros al mes (14 pagues) de despeses de representació i altres 662 de lliure disposició (14 pagues). Aquestes tres quantitats sumen 5.947 euros bruts al mes.

Com és diputat per Barcelona, ​​té dret a cobrar la indemnització de 1.823 euros (12 pagues) per a despeses de manutenció i allotjament. Aquesta quantitat no es considera un sou, pel que està exempta de tributació. Per tant, la seva nòmina són 7.771 euros, dels quals 1.823 són lliures d'impostos. Al desembre cobrarà la paga extra de Nadal. Són 5.947 euros bruts més. En total, en aquest mes els ingressos de Rufián seran de gairebé 11.900 euros bruts més la indemnització. Així, el seu sou brut anual, si roman en el càrrec amb les responsabilitats actuals, és de 83.263 euros i 21.886 lliures d'impostos. En total, 105.150 euros.

Rufià és diplomat en Relacions Laborals i Màster en Direcció de Recursos Humans. A més, és membre de Suma't, la plataforma independentista de persones l'origen no és català. Però poc se sap de la seva època anterior a la política. Segons va recordar El País el passat mes de març, i recorda també Sous Públics, en un article que ell mateix va escriure a La Vanguardia assenyalava: "Primer vaig descarregar camions de fira i amb 19 anys vaig entrar a treballar a El Corte Inglés. Amb 22 vaig passar a H & M, on vaig treballar amb gent de tot arreu del món. Vaig aprendre sobretot que les coses te les has de guanyar ".

Fa onze anys va entrar a treballar de becari en una empresa de recursos humans especialitzada en el sector metal·lúrgic. Però mai va voler revelar el nom d'aquesta empresa "per acords de confidencialitat". Al desembre de 2015 va reconèixer que estava "cobrant de l'atur, vaig haver de deixar la feina per dedicar-me a això (política) i he estat un mileurista precari, com la majoria de joves de la meva generació". Aquestes paraules van ser molt polèmiques, ja que només es pot cobrar la prestació si et acomiaden. Així, Rufián va rectificar i va dir que ell no va deixar l'ocupació, que li van fer fora perquè dedicava massa temps a la política.

No hay comentarios:

Publicar un comentario