jueves, 10 de noviembre de 2016

El retorn dels pallassos de la TeleLa campanya de les primàries de Podem a la Comunitat de Madrid ha captat molta atenció mediàtica per òbvies raons: a ningú se li escapa que el control d'aquesta organització és clau en la guerra que lliuren Pablo Iglesias i Íñigo Errejón pel control de la formació lliberticida i s'ha enfrontat a personatges rellevants i molt mediàtics dels morats: l'especulador Ramon Espinar i la condemnada Rita Maestre, recolzada per l'ex d'Esglésies Tania Sánchez.

Crida l'atenció que passat mes d'un dia des del tancament de les urnes informàtiques no es conegui encara els resultats d'aquesta llarga votació. I això que volien presentar-les com a model de neteja i absència de manipulació. "Preveiem que els resultats es coneixeran entre les 17.00 i les 18.00 hores de divendres, (quaranta hores després), si tot va bé", asseguren des del partit que es feliciten per l'alta participació d'aquest procés ,. La veritat és que la campanya, marcada pel tremend escàndol del pis d'Espinar i per la defensa que ha fet Esglésies d'aquest, ha estat un espectacle tan vergonyós com instructiu.

Durant aquest dijous, l'equip d'Informàtica, la Secretària d'Organització i la Comissió de Garanties han preparat "els informes antifrau de cada votació" (dades de participació detallats, verificació del nombre de votants, adreces IP, taules de votacions, telèfons consecutius, email sospitosos, etc ...). Serà aquest divendres quan unes empreses externes a Podem, Agora Voting i Open Kratio, s'encarreguin de fer el recompte amb la supervisió de membres de les diferents candidatures.

Els protagonistes i els seus equips han demostrat una absoluta falta del més elemental sentit del ridícul: els materials de campanya -especialment els de Espinar- són una col·lecció de disbarats que donen autèntica vergonya aliena, i desprenen un menyspreu formidable per uns militants als quals es pretén conquistar sense un miserable argument, només a base de humorades patètiques.

S'ha vist també un Podem on no es produeix el menor debat polític de calat i enganxat a la conspiranoia més grotesca: malgrat el que pretenen fer creure a aquests militants que prenen per imbècils, ni Cristina Cifuentes ni l'Ibex 35 tenen una altra cosa millor de fer que maniobrar per impedir que l'especulador Espinar s'imposi a la condemnada Maestre. El més probable és que l'escàndol del pelotazo immobiliari del sequaç d'Esglésies hagi estat el que s'anomena foc amic, tan freqüent en la vida interna dels partits com -a diferència del que es registra en els camps de combat- res involuntari.

Igual d'important és la constatació que Podem és incapaç de presentar uns candidats mitjanament presentables en una plaça tan important com Madrid: de Ramón Espinar ha quedat acreditat no només que es va beneficiar d'un pis de protecció oficial en circumstàncies més que sospitoses -no ha aconseguit explicar com i per què va ser inclòs en la promoció, ni com i per què li va ser concedida una hipoteca quan era un jove gairebé sense ingressos-, així com la seva condició de mentider contumaç; pel que fa a Rita Maestre, condemnada per assaltar una capella, que va prometre dimitir si precisament era condemnada i per descomptat va deshonrar la seva paraula, a sobre és la cara visible del Govern de la capital, del qual no se sap si indigna més el seu sectarisme o la seva incompetència.

Cada equip interpreta a la seva manera les conseqüències que ha pogut tenir en aquestes votacions l'escàndol de Ramon Espinar. El senador va obtenir un benefici de 30.000 euros amb la compravenda d'un pis de protecció pública.

D'una banda, els 'pablistas' creuen que ha aconseguit presentar a Espinar com una "víctima" dels "poders econòmics". Una cosa que, al seu parer, ha calat entre les seves bases en aquest procés en el qual, creuen, han apostat per ell. D'altra banda, hi ha els propers a Rita Maestre que esperen que aquest escàndol els hagi afavorit. El resultat, el divendres a la tarda.

Aquests són els vímets amb què Iglésias i Errejón volen revolucionar Espanya: personatges d'ínfima categoria que protagonitzen campanyes infames sense una sola idea que valgui la pena.

No hay comentarios:

Publicar un comentario