martes, 29 de noviembre de 2016

Otegui no pot viatjar a Cuba

Arnaldo Otegui, en una imagen de archivo

Totes les presses que es va donar ahir el dirigent abertzale Arnaldo Otegui per treure el passaport i poder acudir a l'Havana per homenatjar Fidel Castro, s'ha quedat en foc d'encenalls, després que no hagi pogut sortir ni tan sols de l'aeroport de Biarritz a l'estar vigent la prohibició de sobrevolar l'espai aeri dels Estats Units, segons informa el diari digital abertzale Naiz.info.

Otegi tenia previst viatjar des de Biarritz a París i enllaçar amb una ruta directa entre la capital francesa i l'Havana, segons les citades fonts, però ha estat en el mateix aeroport labortano en què li han comunicat que no tenia permís per viatjar.

Pel que sembla, Batasuna, l'organització a la qual pertanyia Arnaldo Otegui, encara es troba a la llista nord-americana d'organitzacions terroristes pel que els ciutadans nord-americans no poden prestar-li ajuda material, es prohibeix l'entrada al país dels seus representants i es congelen els actius financers en entitats d'Estats Units. I Otegui, com a dirigent de Batasuna que va ser, no pot sobrevolar l'espai aeri nord-americà, per la qual cosa no podrà acudir a l'homenatge a Castro.

En un vídeo difós a través de les xarxes socials, el dirigent de Sortu va anunciar ahir que s'havia tret el passaport per poder acudir a l'Havana. Arnaldo Otegui va qualificar a Fidel Castro com «un referent ètic i polític», «per als independentistes d'esquerra, per l'esquerra nacional sobiranista sempre ho ha estat i serà». Per això, considerava «d'obligat compliment acudir a l'homenatge al dictador cubà».

No hay comentarios:

Publicar un comentario