martes, 1 de noviembre de 2016

Sembrar l'odi surt gratis


Un personatge sinistre aquest diputat anomenat Gabriel Rufián que dissabte passat al Congrés es va dedicar a l'insult de tot aquell present i absent que no pensi com ell. Va aconseguir amb les seves paraules posar d'acord des de fa molt temps a PP, PSOE i CS quan va insultar Antonio Hernando. Gabriel Rufián, fill de pares andalusos i criat a Santa Coloma, que és dirigent d'un partit com ERC, que està provocant una profunda fractura a la societat catalana i que defensa un nacionalisme excloent que res té a veure amb els ideals igualitaris de l'esquerra .

El seu grotesc discurs no mereixeria cap comentari si no fos perquè hi ha molts rufians en la política espanyola. Com els podemitas que el van aplaudir, mentre els seus insultaven i agredien diputades de Ciutadans a les portes del Congrés, com ERC acostuma a fer a l'Hospitalet o Barcelona. Són gent de menys de 40 anys que es dediquen a dividir els espanyols en bons i en dolents i encoratgen una dinàmica de l'odi. Neguen legitimitat al Parlament del que reben salaris que mai arribarien a cobrar en la seva vida laboral mentre apel·len al carrer per justificar tot el que fan.

Rufián expressa per igual odi i mala educació, no respecta a qui no pensa com ell i se situa per sobre dels altres, que, segons el seu parer, no tenen dret a existir. S'han convertit en venedors d'odi, que volen provocar una nova confrontació entre les dues Espanyes i que estan obstinats a construir la ficció que els problemes només es resolen mitjançant l'ús de la força i la violència al carrer.

Denuncien la palla en l'ull aliè però mai veuen la biga en propi. Tenen un tractament desigual pel que s'arroguen l'autoritat de donar lliçons als altres sense acceptar mai la crítica perquè ells se situen per sobre del bé i del mal. Em temo que Espanya comença a estar plena de rufians.

No hay comentarios:

Publicar un comentario