lunes, 7 de noviembre de 2016

Narcís Serra, a un pas de judici pels sobresous de Caixa CatalunyaL'Audiència de Barcelona confirma, després de dos anys, que hi ha indicis per portar a judici els exdirectius de Catalunya Caixa Narcís Serra i Adolf Todó. A més, l'Audiència també manté imputats per administració deslleial uns 40 membres del consell d'administració que van aprovar els sobresous.

L'Audiència desestima així els recursos de les defenses i avala la decisió del jutge de portar a judici a l'expresident de l'entitat Narcís Serra i l'exdirector general Adolf Todó per un delicte d'administració deslleial pels sobresous que van cobrar mentre el entitat era sostinguda amb fons públics. A més, l'Audiència també manté imputats per administració deslleial uns 40 membres del consell d'administració que van aprovar els sobresous.

La causa va partir d'una denúncia de la Fiscalia Anticorrupció contra Serra i Todó per l'aprovació, l'octubre de 2010, de resolucions que van augmentar el salari dels directius. La pujada del sou es va fer malgrat que l'entitat es trobava ja en una situació crítica que l'havia obligat a demanar un préstec de 1.250 milions d'euros al Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB). Després d'investigar el cas i citar a declarar els directius, el titular del jutjat d'instrucció número 30 de Barcelona va donar per tancat el cas i al desembre de 2014 i va apreciar prou indicis per anar a judici.

Els directius van aprovar els sobresous "en perjudici i menyspreu" de l'entitat i dels interessos generals. Els augments de sou, ha insistit, excedien "la prudència" en un moment en què l'entitat era sostinguda "amb diners públics de tots els contribuents". A més de l'expresident i l'exdirector general, es mantenen processats per un delicte d'administració deslleial una quarentena de membres del consell d'administració que van aprovar aquestes remuneracions extraordinàries. Tots ells van recórrer l'ordre de processament del jutge davant l'Audiència de Barcelona que, ara, ho ha desestimat.

La Secció 21a de l'Audiència de Barcelona conclou que "del resultat de les diligències d'instrucció es desprenen indicis suficients de delicte". Els directius van aprovar augments de sou que "no eren acord amb la situació real de l'entitat" i "amb abús del seu càrrec".

No hay comentarios:

Publicar un comentario