domingo, 27 de noviembre de 2016

La "tornada al passat" del Dr, No


Pedro Sánchez ha iniciat avui a Xirivella (València) el seu promès tour per les federacions socialistes per intentar recuperar el seu lideratge del Partit Socialista Obrer Espanyol. Ell ja havia anunciat la volta a la carretera, encara que el seu no sembla realment un viatge, sinó una fugida.

El període de Sánchez ha quedat en la memòria col·lectiva com l'era de les derrotes electorals encadenades, la desorientació estratègica, el buit ideològic i la fractura interna més dolorosa que ha patit el Partit Socialista des de la guerra civil. La seva imatge s'associarà per sempre a aquell dia en què la Policia va haver de protegir uns socialistes d'altres a la porta de la seva seu.

L'acte ha comptat amb la participació, entre d'altres, del diputat socialista Odón Elorza i el dirigent del corrent Esquerra Socialista, José Antonio Pérez Tapias. També han estat presents diverses diputades crítiques com la independent Zaida Pedrera, la socialista balear Sofia Hernanz, o la de Palència María Luz Martínez. Al voltant d'un miler de simpatitzants socialistes han donat suport a Sánchez entre aplaudiments i crits de 'No és no!' i 'President, president!'. En canvi no ha assistit el màxim representant del socialisme a València, Ximo Puig

Pedro Sánchez ha afirmat aquest dissabte en un multitudinari acte a la localitat valenciana de Xirivella que "cal dir-los als que estan a Ferraz" que els socialistes volen "votar en unes primàries i en un Congrés Federal que serveixi per unir al PSOE" i es s'ha adreçat als membres de la Gestora que dirigeix ​​el partit per dir-los que no estan "per dirigir un partit sinó per convocar un Congrés ja". "El vostre temps va acabar", ha exclamat.

Pedro Sánchez torna a la càrrega en el que ha estat el seu primer acte públic després de deixar el seu escó al Congrés dels Diputats. Durant la seva intervenció en una taula rodona amb el títol "Repensar el PSOE, construir el futur", Sánchez ha assenyalat que "tots han comès errors" i ha afegit: "Jo els he comès i demano perdó per ells". No obstant això, també ha assegurat que "per guanyar a la dreta i unir a l'esquerra cal votar" i ha manifestat: "Hi ha alguns que diuen que hem de repensar el projecte del PSOE, em sembla bé, però que la proposta la faci una direcció política democràticament elegida per la militància "

Pedro Sánchez no pot ser el secretari general que va a triar el pròxim congrés del PSOE. Si Sánchez tornés a Ferraz tornarien a sagnar les ferides i es reobriria el cisma. És impossible amb aquest llegat en el primer pla de la memòria. No tant pel que va fer, sinó pel que tots intueixen que podria passar si recuperés el comandament. Mentre no superi aquest estat d'ànim i recobri la confiança, la seva recuperació política és inviable.

No hay comentarios:

Publicar un comentario