martes, 8 de noviembre de 2016

El viatge de Cañamero a veure el Papa per la llibertat seu amic Bódalo


El diputat d'Podem Diego Cañamero dóna la mà del Papa Francesc, aquest dissabte a Roma.

Diego Cañamero havia acudit a Roma al costat del portaveu nacional del Sindicat Andalús de Treballadors (SAT) Óscar Reina, per participar en la III Trobada Mundial de Moviments Populars convocat pel Papa. El diputat d'Podem Diego Cañamero aquest dissabte al Papa Francisco a Roma que intercedeixi per treure de la presó al delinqüent violent Andrés Bódalo, que va ingressar a la presó el passat mes de març per agredir un regidor socialista del municipi de Jódar (Jaén).

El mateix diputat de Units Podem per Jaén ha penjat al seu perfil de Twitter una fotografia en què apareix estrenyent la mà al Pontífex. Segons ha explicat, va aprofitar aquest moment per informar al Papa que "a Espanya tenim a les presons presos sindicalistes i dels moviments socials".

I a continuació, va lliurar al Papa Francisco una carta en la qual el sindicat SAT demana que intercedeixi per treure de la presó al delinqüent violent Andrés Bódalo El sindicalista va ingressar a la presó el passat mes de març, per complir una condemna de tres anys i mig per agredir el tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Jódar el 2012, durant una protesta de jornalers.

A la carta, el SAT assegura que porta "gravades a foc en l'ADN" els ensenyaments de l'Església catòlica de "defensar les causes justes" i "estar braç a braç al costat dels qui menys tenen". El sindicat de Bódalo i Cañamero afegeix que, encara que la seva lluita "sempre ha estat pacífica", el SAT és "el sindicat més represaliat de tot Europa" i té a prop de 600 companys processats, sobre els quals pesen peticions de pena que sumen més de 400 anys de presó.

Un pres inadaptat i conflictiu


El representant del sindicat de funcionaris de presons ACAIP (Agrupació dels Cossos de l'Administració d'Institucions Penitenciàries), Pablo Viedma, que ha denunciat la situació de Bódalo, però en sentit invers als motius que ha esgrimit el violent sindicalista per justificar la seva petició d'indult.

Segons Viedma, "és injust, mentida i fals" que Bódalo denunciï la persecució dels funcionaris dins de presó. Ha dit que el que succeeix en realitat és que "l'intern Andrés Bódalo té una inadaptació total al centre penitenciari des del seu ingrés a la presó". Afegeix que ha la normativa indica que ha d'estar acompanyat per un altre intern i que és impossible que estigui només a la cel·la, per molt que sol·liciti tenir una cel·la per a ell sol: "Bódalo ha intentat estar només en la cel · la. Però no pot ser . ha estat ja amb quatre interns. Però la cohabitació és impossible. no neta ni la seva pròpia cel·la i posa la televisió i la ràdio en horari nocturn, que és quan els interns descansen, ja que no deixa descansar als seus companys de cel·la ", emfatitza .


Des de fa mesos, Podem també exigeix ​​la posada en llibertat del jove "antifeixista", Alfonso Fernández Ortega, (Alfon) que roman a la presó després d'acumular diverses condemnes per delictes de tinença d'explosius, resistència a l'autoritat, tràfic de drogues, robatori amb violència, agressió sexual i lesions.

Mentrestant, des de l'entorn de Bódalo s'ha publicat un manifest demanant el seu indult signat, entre altres, pel secretari general de Podem, Pablo Iglesias; el coordinador d'IU, Alberto Garzón; i els alcaldes de Barcelona, ​​Cadis i Saragossa, Ada Colau, José María González i Pere Santisteve, respectivament, entre altres.En el seu perfil de Twitter,


Pablo Iglesias a més s'ha mostrat "orgullós" que el seu company Diego Cañamero hagi estat rebut pel Papa al Vaticà, al costat d'altres centenars de persones que van participar en l'acte celebrat el dissabte, aprofitant el colador que s'ha convertit el Papa Francisco perquè tota mena de delinqüents vagin a el ja que últimament s'ha convertit en el "mediador" dels tirans més infames del nostre planeta, com són els Castro, Maduro, Timochenko, etc ...

No hay comentarios:

Publicar un comentario