sábado, 5 de noviembre de 2016

L'alcaldessa de Berga jugant a ser heroïna amb l'estelada

Montse Venturos, alcaldessa de Berga.

Els Mossos d'Esquadra han detingut a primera hora d'aquest divendres a l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós (CUP), investigada per un presumpte delicte electoral en no haver retirat la bandera secessionista estelada de l'Ajuntament de la localitat barcelonina en dies electorals .

Els Mossos d'Esquadra van rebre ahir a la tarda l'ordre de detenir Venturós i de traslladar-la al jutjat, tot i que l'escrit no especificava els motius de l'arrest. Tanmateix, la detenció només s'ha dut a terme perquè comparegui al jutjat, després d'ignorar la citació per dues vegades, i no ha passat per la comissaria.

Des del partit d'extrema esquerra a acusen els Mossos de cercar un moment de "vulnerabilitat de l'acusada", en ser detinguda de matinada al seu domicili. (Vuit de matí) Els cupaires esperaven (o més aviat desitjaven) que la detenció es produís en el seu lloc de treball a l'ajuntament de Berga.

D'aquesta manera, l'alcaldessa, un cop ha estat detinguda, va comparèixer davant del jutge per respondre de dos delictes electorals i altres quatre de desobediència, per no haver acudit al jutjat les dues ocasions en què va ser citada per ser interrogada, en cadascuna de elles, per dos delictes electorals. Al tall del migdia va ser deixada en llibertat amb càrrecs amb l'advertiment judicial que a la propera desobediència, ingressaria directament a la presó

Les reaccions dels alts càrrecs secessionistes no s'han fet esperar, i tant el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, com la presidenta del Parlament, Carme Forcadell han sortit en defensa de l'alcaldessa detinguda al·legant llibertat d'expressió, quan aquesta és clar, que Venturós havia estat requerida en diverses ocasions per trencar la llei.

 Turull, rebut amb crits de "botifler" a Berga

Turull, recibido con gritos de "botifler" en Berga

El president del grup parlamentari de Junts pel Sí, Jordi Turull, va viatjar a Berga per donar suport a l'alcaldessa de la CUP, Montse Venturós va ser rebut amb crits de "botifler" davant els jutjats de Berga, on estaven protestant militants de la CUP.

"Turull, ¡botifler!", "No té vergonya" o "l'heu detingut vosaltres!" són alguns dels crits que s'han pogut sentir quan el diputat de JxSí ha sortit dels jutjats instants abans que ho fes Venturós.

La regidora de la CUP-canvien Barcelona, ​​Maria Rovira, ha criticat la presència de Jordi Turull a Berga i ha dit que "que arribi Turull a Berga és cínic i una vergonya". "Depenia d'ells que avui els Mossos no detinguessin de matinada a l'alcaldessa de Berga", ha denunciat a través d'un comentari des del seu compte de Twitter.

Com es pot comprovar, encara que mostren fermesa davant l'enemic comú (L'Estat Català) ja ni tan sols s'entenen entre ells.

No hay comentarios:

Publicar un comentario