domingo, 20 de noviembre de 2016

¿Qui va matar a l'anciana Rosa?Estat en què va quedar l'habitatge incendiat en què va morir la dona de Reus. (EFE)

Dilluns passat, Rosa P.V. va morir a casa de Reus, on no comptava amb subministrament de llum que va ser tallada per La dona, de 81 anys, que no vivia sola, va morir en l'incendi del seu habitatge, provocat per la combustió d'una espelma. Ara tothom dóna la culpa a la companyia elèctrica, Gas Natural Fenosa però hi ha molts més culpables ...

La familia 

La família de la dona morta a Reus culpa de la seva mort a la néta Tània que vivia amb ella. La seva filla i besnéta de la mort ha posat al descobert la situació. El cert és la seva néta Tania vivia amb ella i es presumia tenia la responsabilitat de cuidar-la i no stava alli en el moment del sinistre. Ara la seva família segons Àngels Alegre, representant legal de la besnéta de Rosa.cree que la Fiscalia creu la fiscalia hauria d'investigar si es pot considerar homicidi imprudent, ara, el que es coneix són les relacions familiars desestructurades que afloren i que més tenen a veure amb lluites personals i, potser, esconómicas.Aquella nit, Rosa es trobava sola al seu pis, i no acompanyada com sempre per la seva néta. Tania ha al·legat que s'acabava de traslladar de domicili. Precisament, aquest mateix dilluns. Segons ha declarat, aquesta mateixa nit va abandonar la casa de la seva àvia passades les 22.00 hores i el va deixar "una espelma de seguretat" encesa. Què va passar després? "Això ja no ho sé", ha relatat, després d'insistir que li havia demanat a la seva àvia "que es vingués al pis nou".

És la circumstància d'haver admès que va ser ella qui va encendre l'espelma que en aquell temps va acabar amb la vida de l'anciana el que ha portat als familiars de Rosa a reclamar a la Fiscalia una investigació. "S'està acte inculpant de la mort de Rosa", ha declarat al citat diari barceloní l'advocada Àngels Alegre, que representa la besnéta de l'anciana. Segons la lletrada, la Fiscalia hauria de "investigar per homicidi imprudent" a Tania MA, perquè és qui va encendre la vela, segons confessió pròpia, ia més era l'única persona que sabia de les circumstàncies de l'anciana, que vivia sense llum a casa seva.

Però els seus familiars creuen que hi ha alguna cosa que oculta la néta de la morta i posen en dubte la seva bona voluntat. Assenyalen que no entenen "què és el que vol" i posen en dubte les seves bones intencions. "No entenem si vol treure partit". I és que l'advocada Alegre recorda que Tania M.A. vivia amb la seva àvia gràcies al fet que va ser la mateixa lletrada la qual l'hi va facilitar: "Aquest pis es el vaig trobar jo, en aquest moment Tania era a la presó".

La besnéta de Rosa i filla de Tània està a càrrec d'Alegre, qui és la seva tutora legal i nega que l'àvia estigués desatesa: "Nosaltres teníem bona relació amb ella. La ajudàvem en tot el que sabíem que passava i si hi havia algun tema d'impagament de lloguer nosaltres ho arreglàvem ", ha declarat al citat diari.

l'Ajuntament

Aquesta setmana s'ha confirmat que l'Ajuntament de Reus, governat per Carles Pellicer, de l'PDECat (l'antiga Convergència) coneixia des de fa temps la situació de la Rosa. Concretament, els serveis socials del consistori havien estat informats i fins i tot en les últimes dates la dona havia rebut la visita d'una assistent. Alegre ha acusat el fins i tot Ajuntament de no haver ofert cap ajuda a la família després del sinistre.

L'Ajuntament ha informat que Rosa era la membre més gran d'una família desestructurada. Per exemple, l'anciana vivia amb la seva néta, Tania, però no se sap res del seu fill. A més, ha estat la filla de Tània -amb la qual no es parla-, besnéta de Rosa, la qual s'ha hagut de fer càrrec dels tràmits legals per procedir a l'enterrament de la morta, segons va explicar en un programa de ràdio de RAC1 .

Pablo Iglesias i el seu populisme

Foto: Pablo Iglesias en la concentración contra la pobreza energética. (EFE)
Foto: Pablo Iglesias en la concentració contra la pobresa energètica. (EFE)

Podem amb Pablo Iglesias al capdavant, es va afanyar a convocar una manifestació contra les seus de Gas Natural-Fenosa per aquest diumenge i va aconseguir reunir uns centenars de seguidors davant les oficines de diferents ciutats, ja que entén que són els únics culpables de la mort de l'anciana per la pobresa energètica que pateixen molts ciutadans els ingressos no arriben a pagar el rebut elèctric més elevat de la Comunitat Europea.

Només comprovar el rebut s'observa que més de la meitat del seu import no es dedica al cost real del subministrament elèctric sinó que es dedica al pagament de taxes i aventures del carbó o energies alternatives es comprova la seva injustícia, mes quan va gravat per un 5 % d'impost sobre l'energia i la suma total amb el 21% d'IVA. ja que més del meitat va a l'Estat de manera com un impost encobert que afecta molt més a les classes més pobres que Pau Iglesias, diu representar.

La veritat és que aquests ciutadans no serien tants .... si l'electricitat costés la meitat. Això es podria canviar a través d'una proposta al Congrés on Podem té un considerable nombre de diputats que en comptes de treballar es dediquen al club de la comèdia. Iglesias té raó en detectar el problema, però s'equivoca en assenyalar com a culpable a la companyia subministradora i a més, no li dóna una solució al problema quan seria la seva obligació, ja que el seu partit ara està al Congrés i si volgués de veritat fer un favor al país, podria proposar un canvi de la legislació que probablement obtindria els vots d'altres partits o si ningú li fa cas, seria un bon motiu per envoltar el Congrés, jo el recolzaria.

No hay comentarios:

Publicar un comentario