miércoles, 30 de noviembre de 2016

Conselleria de Salut als veïns de L`Hospitalet: "Si voleu metges, busqueu-vosaltres"

Cartell de protesta a les xarxes socials amb una fotografia de l'ambulatori Florida de l'Hospitalet / CG

Cinquanta-dos dies d'espera per visitar a un pediatre a Catalunya. La denúncia d'una usuària de la sanitat pública a les xarxes socials ha aflorat una crisi majúscula en la segona ciutat catalana: la seva xarxa d'atenció primària s'està col·lapsant. Els veïns i sindicats ho atribueixen a la manca de facultatius i asseguren que la Conselleria demana "que els busquin ells". Els ambulatoris de l'Hospitalet s'enfonsen per falta de facultatius; els pacients denuncien esperes de mesos

La ciutadana va donar la veu d'alarma dilluns. "Demano hora per al metge de capçalera per al 28 de novembre i me la donen pel 19 de gener", va tuitejar la mare. Poc després del seu missatge, sindicats i la Federació de Veïns de l'Hospitalet de Llobregat van recolzar la versió de la veïna.

"Busca't un metge"

"El corroborem. Fa menys d'un mes vam tenir una reunió amb Jordi Monedero, director del Servei d'Atenció Primària (SAP) de la zona del Delta de Llobregat. Ens va respondre que no trobaven metges. Va demanar que nosaltres els busquéssim", ha indicat Miguel Mansergas, portaveu de sanitat de la Federació de Veïns de l'Hospitalet.

"És molt greu --ha continuat el activista--, ja que si deixen els ambulatoris desatesos la gent col·lapsarà les urgències dels hospitals. O servirà d'esperó perquè la gent contracti una mútua privada".

Manca de personal

Preguntat per la qüestió, Ildefons García (CGT) ha manifestat que la Conselleria "no està reemplaçant als metges ni especialistes que es jubilen o causen baixa". Segons el també treballador del CAP Just Oliveras de la ciutat, el departament que comanda Toni Comín "no paga suficient als metges, i per això no troba personal".

Tot i la situació d'emergència en l'atenció primària a la segona ciutat de Catalunya, el seu hospital de referència aguanta. "Les urgències de Bellvitge no s'han col·lapsat com altres anys. També és cert que es deriven pacients a l'Hospital Sagrat Cor de Barcelona", denuncia un membre de la junta de personal. Segons l'empleat, amb dècades d'experiència a l'esquena, el problema en la localitat és "l'excés de cartilles sanitàries per facultatiu": "En no renovar llocs es sobrecàrrega als metges de la ciutat. Això passa, per exemple, amb les visites ginecòlogues ".

Inquirit pel conflicte, l'equip de comunicació de la Conselleria de Salut ha manifestat que està gestionant la petició informativa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario