viernes, 18 de noviembre de 2016

Els motins de les CIES, coordinats per màfies algerianes

Imatge del CIE de Múrcia, el dilluns a la nit.

Primer va ser al CIE de Madrid, després al de Barcelona, ​​i ara al de Múrcia. El tercer motí en a penes un mes en un centre d'internament d'estrangers ha estat, pel que fa als dos anteriors, molt més violent. La revolta ha provocat importants destrosses al centre, a més de la fugida de 9 interns als quals la Policia continua buscant. Testimonis presencials expliquen a ECD que els interns feien servir telèfons mòbils i sospiten que la fuita estava perfectament planificat amb col·laboradors de l'exterior. Es tracta del tercer incident que es registra en el centre en les últimes setmanes. El 5 d'octubre va haver-hi 67 fugats i el passat dia 31 es van escapar cinc interns. A més, els centres de Madrid i Barcelona han estat escenari de vagues de fam i motins en l'últim mes.

Les armes utilitzades eren més contundents i, a més, s'han fugat nou persones. Deu agents han resultat ferits i cinc d'ells han hagut de ser traslladats a l'hospital per tenir ferides de consideració: dos amb bretxes al cap i un més amb una bretxa a la cella.) Interns romanen fugits. El cas més greu és el d'un policia al que li han hagut de donar deu punts al cap després d'haver estat colpejat amb una barra d'acer. La manca de personal per a la custòdia d'aquests interns és un dels motius de la facilitat que es poden organitzar qualsevol altercat. Les porres dels agents poc podien fer contra les barres d'acer i les fulles dels amotinats.

 
Agent ferit en el motí del CIE de Múrcia.

En el tema dels CIES uns centres creats per la UE imprescindibles per dilucidar les identitats dels immigrants que apareixen en territori europeu sense cap documentació, Sobre ells hi ha moltes falsedats quant als seus motius, que si viuen amuntegats, que si els policies de servei els infringeixen maltractaments, que si no tenen els serveis essencials, l'única cosa certa que va confirmant és que els interns a falta d'identificació solen coincidir curiosament amb la nacionalitat algeriana.

Precisament amb Algèria ha un conveni de col·laboració mutu policial pel que els CIE són visitats cada mes per funcionaris d'aquest país a la recerca de delinqüents autòctons que són ràpidament identificats pels serveis policials algerians i extradits de manera automàtica. Per aquesta causa se solen agilitzar les expulsions d'un alt percentatge, cosa que no passa amb immigrants d'altres països amb delictes al nostre país de més difícil identificació.

Fulles emprades pels interns del CIE de Múrcia.

Cada vegada hi ha mes evidències que aquests motins gaudeixen de la coordinació i suport logístic de màfies algerianes que actuen des de l'exterior i amb l'ajuda inestimable dels polítics de Podem o l'esquerra radical obstinats a sumar-se amb entusiasme a qualsevol protesta contra el govern i els seus institucions. Allí estaven els regidors madrilenys Barber, Montero i Mayoral que van passar diverses hores a les portes del centre d'internament situat al final de l'Avinguda dels Poblats de Madrid. Al costat d'ells, altres membres i simpatitzants de la formació estatge han seguit de prop durant la nit el que passava més enllà del cordó policial. La visita de l'alcaldessa Manuela Carmena al centre d'Aluche i comprovar que aquestes acusacions eren falses en la seva major part, ha servit per fer callar, almenys de moment, les protestes dels seus regidors que han estat molt actius en aquestes tanganes.

"El problema principal és la pròpia concepció dels CIE a la llei", assenyala la Defensora del Poble en funcions, María Luisa Cava de Llano. "S'estableix un paradigma, el penitenciari, per després dir que hi ha d'haver una privació de llibertat diferent, però sense regular com ha de ser i quins han de ser els seus límits. El reglament és una obligació legal i una necessitat real ". Segons la llei aquests indocumentats només poden romandre reclosos una vegada i per un màxim de dos mesos mentre es realitzen els complicats tràmits d'identificació ja que quan trepitgen el nostre país destrueixen qualsevol signe de la seva identitat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario