martes, 20 de junio de 2017

Ara Madrid. - Codi ètic de posar i treure

Ara Madrid esborra el codi ètic de la seva web que obliga a dimitir als seus regidors en cas de ser imputats. La decisió del jutge de citar a declarar com a imputats a Carlos Sánchez Mato i Celia Mayer.

En el text s'estableix la «renúncia o cessament de forma immediata de tots els càrrecs, davant la imputació per la judicatura de delictes relacionats amb corrupció, prevaricació i tràfic d'influències, entre d'altres

La jutge Ana Varela els ha imputat per tres presumptes delictes de malversació de cabals públics, prevaricació i delicte societari, després dels dos regidors d'Ara Madrid i l'exconsellera delegada de Madrid Destinació decidissin denunciar davant el Fiscalia el conveni signat entre l'Ajuntament i el Mutua Madrid Open. Acusacions que, segons el codi ètic del partit que dirigeix ​​Manuela Carmena (signat per tots els integrants del grup), obliga a prendre responsabilitats polítiques als afectats.

En l'apartat 1.4 s'estableix la «renúncia o cessament de forma immediata de tots els càrrecs, davant la imputació per la judicatura de delictes relacionats amb corrupció, prevaricació amb ànim de lucre, tràfic d'influències, enriquiment injust amb recursos públics o privats, suborn , malversació i apropiació de fons públics, bé sigui per interès propi o per afavorir a terceres persones. Així com també en casos d'acusació judicial per delictes de racisme, xenofòbia, violència de gènere, homofòbia o altres delictes contra els drets humans o els drets de les persones treballadores ».

Malgrat que ara Madrid -la marca municipal de podem- es va presentar a les eleccions municipals de 2015 amb un codi ètic d'obligat compliment per part dels seus càrrecs públics, els successius escàndols que han esquitxat diversos dels seus membres han provocat que aquest text ja ni tan sols estigui allotjat a la seva pàgina web oficial. On abans allotjat un document amb tots i cada un dels punts, ara es pot llegir un missatge que diu «no es van trobar resultats».

En aquest sentit, el portaveu del PP a l'Ajuntament de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, ha recordat aquest mateix matí que el codi ètic de Ara Madrid, que no està «disponible» a la seva pàgina web, de manera que, al seu opinió, és un «incunable», demana el cessament o renúncia immediata dels càrrecs públics davant d'una situació així. «¿Van a complir ells el codi ètic? Ho va a complir l'alcaldessa? ¿Van a dimitir voluntàriament o els va a haver de parar? Però el codi ètic és claríssim », ha afegit el portaveu del PP.

Aquest era el text del paràgraf esborrat


No hay comentarios:

Publicar un comentario