jueves, 22 de junio de 2017

Un PSOE, ni si, ni no, amb comandament a distància


El Tractat de Comerç de la Unió Europea amb Canadà que porta set anys negociant, ha posat en evidència les contradiccions dins del PSOE, siguin aquests parlamentaris, barons o el mateix secretari general del partit que ha portat al fet que es modifiqui en 48 hores la votació que tindrà lloc el dimarts de tal manera que ha posat en perill un acord que podrà beneficiar 300 milions de persones, impulsar el comerç i en alliberar traves i aranzels. En aquest termini el PSOE ha passat del si al no i han decidit finalment l'abstenció.

En el primer moment el PSOE havia pres la decisió de donar suport a la signatura de l'acord però ahir Pedro Sánchez. ordenar el vot en contra a la UE dels diputats socialistes ja que al Congrés votaran en contra d'aquest tractat. Finalment sembla que es van a abstindre.

El gir en la posició dels socialistes espanyols sobre el CETA, sigles en anglès del Tractat de Comerç de la Unió Europea amb Canadà, ha obligat a que Pierre Moscovici de visita a Madrid a convocar una reunió uregente amb Pedro Sánchez. Abans de la cita, el comissari europeu va tenir diverses trobades informatius, en els quals va reconèixer que anava a tractar de persuadir Sánchez que aquest tractat amb el Canadà ha de ser aprovat. A la cadena SER ha recomanat que el PSOE representi una "esquerra creïble i europea". "Em vaig a reunir amb Sánchez, no intentaré convèncer però sí explicar-li que estic a favor de CETA. Moscovici li ha dit a Pedro Sánchez:" Ser d'esquerres no és estar contra la globalització ".

Després de la seva trobada amb Sánchez, el comissari europeu Pierre Moscovici també socialista, va deixar clar el seu disgust davant la negativa dels socialistes espanyols a recolzar el pacte comercial entre la UE i el Canadà i els altres dirigents socialistes s'han esquinçat les vestidures davant d'una postura consensuada amb la Comunitat Europea en el seu conjunt, de manera que no s'entendria que aquest assumpte fos vetat per un PSOE cada vegada més proper a les postures radicals de Podem.

"En 1.600 pàgines del Tractat només hi ha quatre sobre els nostres drets mediambientals. Tenim diferències en la manera de resolució de les disputes, en el desequilibri en la protecció dels drets laborals enfront dels inversors i en l'absència de penalitzacions en la violació al Tractat ", ha dit Sánchez a Moscovici.

Aquest incident ha reflectit amb claredat les diferències entre diversos membres del PSOE que el nou Secretari General, ja que quan s'ha ordenat l'oposició al tractat han proliferat tota mena d'opinions de dirigents regionals a favor de la integració com Ximo Puig el veto anava a perjudicar les exportacions valencianes de calçat i íhortofrutículas en contra del criteri dels mes fidels seguidors de Sánchez el fet que Pedro Sánchez hagués dimitit amb diputat li impedeix defensar qualsevol qüestió al Congrés, havent atorgat a la portaveu Margarita Robles tal tasca, el que fa presumir molts incidents mes com el que ha passat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario