miércoles, 7 de junio de 2017

De desagraïts està l'infern ple

Amancio Ortega
Amancio Ortega


La milionària donació -320 milions d'euros- que la Fundació Amancio Ortega va anunciar el passat mes de març a la Sanitat Pública per a la lluita contra el càncer, va generar alguna que altra controvèrsia. Mentre la majoria de la societat va rebre la donació amb tanta sorpresa com a agraïment, van sorgir algunes veus dissidents: "no volem caritat, volem justícia social; que els nostres impostos cobreixin les nostres necessitats sanitàries," semblaven cridar.

Els últims "crits" contra les donacions de l'empresari s'han escoltat aquest dilluns. La Federació d'Associacions per a la Defensa de la Sanitat Pública d'Aragó va mostrar el seu rebuig a la donació de 10 milions que la fundació va acordar a la Comunitat Autònoma d'Aragó. Una setmana abans, els canaris també es van mostrar crítics contra la quantitat que la fundació havia destinat a la seva regió: 17 milions d'euros.


"La nostra comunitat no ha de recórrer, acceptar, ni agrair la generositat, altruisme o caritat de cap persona o entitat. Aspirem a un adequat finançament de les necessitats mitjançant una fiscalitat progressiva que redistribueixi recursos prioritzant la sanitat pública", va traslladar aquest col·lectiu al Executiu que presideix el socialista Javier Lambán, gràcies al suport parlamentari del número dos d'Podem, Pablo Echenique.' la portaveu, metgessa de titulació, ha arribat a fonamentar tal rebuig al fet que la proliferació de proves de prevenció, no feien altra cosa que perjudicar als pacients de càncer amb les constants radiacions. Però resulta que el càncer no es cura amb ideologia.

"Com la Fundació Amancio Ortega, si tan preocupada està per la salut, tenint en compte que la seva roba s'elabora en gran part deslocalitzada a països com el Marroc o Bangla Desh, que millori les condicions de treball de les persones que directament o mitjançant subcontractes treballen en condicions d'explotació i greu risc per a la salut i la vida, i que treballi per corregir les violacions dels drets humans que es produeixen en la cadena de producció tèxtil ", afegien. La veritat sembla que aquesta associació li importa més temes aliens als problemes i necessitats dels pacients i mes a destacar en un discurs polític que ja sabem d'on ve i on es dirigeix

Aquesta senyora faria un un bon paper dins la medicina de xoc que s'aplica a Veneçuela sense medicaments ni de mitjans, per obra i gràcia d'un dictador que tampoc admet donacions i deixa morir als seus compatriotes sense medicar. La sanitat espanyola no necessita elements com ella i és una pena i un malbaratament que l'estiguem pagant el sou amb els nostres impostos.

Aquesta associació està formada per professionals "progressistes", segons la seva pàgina web a nivell nacional, relacionats amb la sanitat (metges, infermeres, auxiliars, administratius, treballadors socials etc.), l'objectiu és defensar un "sistema sanitari públic, universal i redistributiu ", contrari a l'externalització de serveis.

No sabem què opina Amancio Ortega al respecte. Però la nostra opinió si la tenim clara.

No hay comentarios:

Publicar un comentario