lunes, 26 de junio de 2017

L'alcalde de Blanes posa en un compromís el PSC

Lupiáñez: 'A Catalunya es viu d'una altra manera. Igual passa a Dinamarca que fa a, jo què sé, a l'Magrib '

A Miguel Iceta li ha sortit li ha sortit un problema en la seva decisió de no donar suport al referèndum projectat per Puigdemont per a l'1 d'octubre. A l'entrevista de Miguel Lupiáñez, alcalde de Blanes (Girona), membre del PSC, que ha expressat la seva contrarietat a la decisió del seu partit contra el referèndum i que s'ha mostrat a favor de celebrar-ho en la seva població en contra de l'ordenat per la seva partit. Lupiañez és un dels alcaldes socials que han desafiat el líder dels socialistes catalans, Miquel Iceta, amb la consulta independentista.

"Quin mal fa dipositar un vot en urna? Cap", ha assegurat l'alcalde de la localitat gerundese en una entrevista a Onda Cero. Lupiañez ha afirmat que com a alcalde es tracta d ' "un referèndum il·legal" i l'actuació "ha de ser contundent", però ha advertit que aquesta contundència ha de tenir un límit, ja que "no es tracta d'un delicte sinó d'una falta administrativa" .

En la seva argumentació per defensar la consulta independentista prevista per a l'1 d'octubre, Lupiáñez ha assegurat que "les prioritats dels catalans són altres". "La societat es mou per principis d'avançar, de construcció, d'esforç ... Es viu i es mesura d'una altra manera (...) Aquí tenim nivell de vida", ha assegurat.

"La resta d'Espanya no ha de pensar perquè afecta a com volen gestionar els catalans, els afecta a ells", ha insistit per a posteriori comparar que "a Catalunya es viu d'una altra manera, passa igual amb Dinamarca davant del Magrib, com Espanya és diferent a Catalunya ". Ha assegurat que no busca comparar Catalunya amb Dinamarca i Espanya amb el Magrib i ha recordat que el va néixer a l'Alpujarra (Granada) i que als vuit anys va emigrar amb els seus pares.

El PSC no està disposat a que la pressió dels independentistes condicioni l'actuació dels seus càrrecs electes. Sobretot fora de Barcelona, ​​on en ocasions regidors i alcaldes tenen dificultats per mantenir el missatge. Els socialistes han enviat als seus càrrecs un argumentari, i el secretari d'Organització insisteix: "No col·laborarem en coses que estiguin fora de la llei".

"Hi ha un tema que precedeix a tot això que és deixar que la gent s'expressi democràticament", ha afirmat per a continuació assegurar que ell a nivell personal està "a favor" de "qualsevol acte democràtic amb el qual la gent es pugui manifestar" . Pregunta, per tant, si està a favor de la consulta, Lupiáñez ha estat molt clar: "Sí".

Miguel Lupiáñez és lliure de dir la seva, pot tenir les idees que vulgui, que per això Espanya és un país democràtic i respectuós amb la llibertat de pensament i d'expressió. La clau serà que no es cedeixin instal·lacions municipals per a la celebració de la consulta il·legal. Però si l'alcalde de Blanes acaba cedint a les pressions secessionistes i col·labora en l'organització del 'referèndum', Miquel Iceta tindria un problema.

Cal esperar que s'acosti la data de l'1 d'octubre. Però l'executiva d'Iceta es juga la seva credibilitat. Qualsevol alcalde que col·labori materialment i estigui disposat a cedir instal·lacions municipals, es celebri o no al final el referèndum, hauria de ser expulsat del PSC, si volen que ens creguem que no són còmplices dels secessionistes.

Per a l'alcalde de Blanes el referèndum "és una presa de contacte, un saber què opina la gent (...) Cal afrontar-lo i després d'això a una altra cosa".

No hay comentarios:

Publicar un comentario