domingo, 18 de junio de 2017

PSOE - Aprofundint en la desintegració

Pedro Sánchez amb la plana major del seu "nou" partit

El PSOE assumeix la proposta de Sánchez d'una Espanya plurinacional, o sigui torna al d ' "una nació de nacions" de Zapatero amb un altre nom, amb la finalitat que s'imposin els criteris del PSC, intentant aprofitar el moment que viu ara Catalunya ara que tot just els queden militants en aquesta regió ara ja acomodats en el nacionalisme o el comunisme ..

La fórmula triada per l'organització sanchista per colar-nos una suposada preocupació per Espanya que es manifesta en ajudar els seus enemics és intel·lectualment grossera, com correspon a un grup polític compost per mediocritats que, de no ser a la política, alguns des del bressol, estarien com Sánchez quan va deixar el seu escó: buscant feina.

La "plurinacionalitat" d'Espanya, una de les propostes més controvertides impulsades per Pedro Sánchez via esmena, ha estat aprovada aquest dissabte a la comissió política del congrés del PSOE. El secretari general advoca per una reforma constitucional federal, en què es manté que la sobirania "resideix en el conjunt del poble espanyol" però "s'ha de perfeccionar el reconeixement del caràcter plurinacional de l'Estat apuntat a l'article 2 de la Constitució". El text inicial presentat pel secretari general ha estat modificat i inclou una referència a la lleialtat institucional i interterritorial com a premissa del federalisme.

La iniciativa, que va tenir escassa resistència, manté que la sobirania "resideix en el conjunt del poble espanyol" però afegeix que "s'ha de perfeccionar el reconeixement del caràcter plurinacional de l'Estat" Al llarg del procés de primàries Sánchez va insistir, en diverses ocasions, que "Espanya és una nació de nacions amb una única sobirania, però ha de reconèixer a través del perfeccionament de la Constitució el caràcter plurinacional d'aquest país".

Un dels principals defensors de la proposta, Miquel Iceta, es felicitava a Twitter perquè el PSOE havia "fet un pas més en la seva proposta de reforma constitucional federal". Ja a l'arribar al Congrés, el líder del PSC manifestava: "La idea de nació té a veure amb el sentiment, hem de trobar una manera de que els diversos sentiments nacionals que hi ha a Espanya es troben recollits en la Constitució, trobarem la fórmula més adequada per fer-ho ".


En la mateixa línia es manifestava, en declaracions als mitjans, la diputada per Barcelona Meritxell Batet: "Tant des del PSC, com és clar des del PSOE, hem defensat sense fissures la sobirania popular de tot el poble espanyol, això també es reafirma en aquest congrés. Això no és incompatible amb el reconeixement de diverses identitats ".

Prèviament a aquesta resolució no hi hauria més remei que fer-los aquestes preguntes a Pere Sánchez i els socialistes que van aprovar aquesta resolució, ... ¿que territoris té característiques de nació? ... ¿quantes "nacions" van a compondre aquesta "realitat plurinacional" ? ... ¿les 17 comunitats autònomes? ... ¿Catalunya, Euskadi i la resta d'Espanya? ... ¿València i Balears passaran a formar part de la nació catalana? ... ¿Navarra serà Euskadi? ... ¿i Andalusia? .... ¿Perquè si Pedro Sánchez ho té tan clar no ho explica? ¿Que vol ser el PSOE de gran? ... ¿No serà que tot aquest embolic aquesta a costa del que interessi en un moment donat i l'atzar que puguin fer els de Podem?

Que s'aclareixin.

No hay comentarios:

Publicar un comentario