domingo, 18 de junio de 2017

Masclisme, el del teu churri, mona

Resultado de imagen de irene montero mocion
Irene montero en la moció de censura

La moció de censura va servir per donar a conèixer una nova i ¿prometedora? oradora al Congrés. Després d'un discurs de dues hores i mitja d'Irene Montero el contingut va ser exclusivament dedicat a recitar i repetir fins a la nàusea els casos de corrupció del Partit Popular, obviant els propis i de l'esquerra en general, sazonándolo amb acusacions de masclisme a tots i cadascun dels integrants del Partit Popular. La qüestió és que Montero i el seu partit donen lliçons contra el masclisme. Mentrestant, Tania l'antecessora escoltava teu discurs darrere de la columna on Pau la té postergada.


Montero és la primera dona que presenta una moció de censura. Els que destacaven això com una gran fita, van celebrar altres primeres vegades d'una dona quan no era d'un partit afí al seu? Ho dubto. Per aquest motiu, en aquests lares, no conciti el mateix entusiasme, francament cap, que una dona de centre o de dretes sigui la primera ministra de la democràcia, o la primera presidenta del Senat o del Congrés, o la primera presidenta de una comunitat autònoma. La ideologia, abans de res. En dues hores i mitja només va concitar dues idees, corrupció i masclisme. Ana Oramás si va fer el retrat demolidor de la seva churri en només sis minuts.

Podien haver invertit els papers, i haver anat Esglésies de teloner i ella d'estrella. Si vas donant lliçons contra el masclisme, això hagués estat predicar amb l'exemple. Una cosa antic, ho sé. Però també és antic i pesat que el masclisme sempre sigui el que fan els altres. El aliè.

Resultado de imagen de pablo iglesias espatarrado

La intervenció de Montero, en què teòricament s'exposava la justificació de la moció de censura, ha rebut elogis. Jo mentre escoltava el discurs de Montero per la ràdio em vaig desesperar: quina desordre !, quina falta de lligam !, quina repetitiu !. Dues hores i mitja per repetir a crits el mateix. Hi ha qui s'ha atrevit a dir que estàvem davant d'una nova Clara Camoamor, no per la seva defensa de la dona sinó pels atacs constants generalitzats i gratuïts als homes. Però era un discurs amb doble lectura, ella potser només es referia a 1 ... es referia al seu churri.

Rafael Hernando va donar amb la tecla i va aconseguir treure-li el verí que porta a sobre a dir el que va dir sobre la 'cridanera' Montero i el "mascle alfa" Iglesias és una de tantes veritats; ni hi ha ofensa ni hi ha res a objectar, Només començar, per les seves expressions i la seva actitud sobrada dialècticament, es veia que tombaria l'adversari. No només ho ha tombat sinó que l'ha destrossat: a ell i al seu ploranera amistançada. Tampoc va fer comentaris de mal gust; el que passa és que 'Podem' no encaixa; no ho fa en les formes ni en les aspiracions ni en els objectius de l'esdevenir d'Espanya.

No hay comentarios:

Publicar un comentario