domingo, 4 de junio de 2017

Yihadismo low cost

Un atentado múltiple en Londres siembra de muerte la campaña electoral
Un atemptat múltiple a Londres sembra de mort la campanya electoral

En la seva crida a la resistència islàmica global, a principis de 2005, el després desaparegut Mustafà Setmarian va explicar els avantatges del mètode conegut ja com a actuació de llops solitaris, els quals, sols o en companyia d'uns pocs homes i amics units per la ideologia i per la confiança recíproca, executen els atemptats. "Obre la possibilitat d'incorporar a la jihad a centenars de milers de musulmans fidels a la causa islàmica" (Setmarian). No exigeix ​​una estructura organitzativa, exposada per això al risc de ser detectada, i no obstant això pot ser presentat, tal com passa amb la cascada d'últims atemptats, en nom d'una organització o d'aspiracions d'abast global.

La història del terrorisme requereix un seguiment dels canvis tecnològics i dels mecanismes utilitzats, que en aquest cas, com abans succeís amb el cotxe-bomba, susciten un generalitzat efecte d'imitació. Tant per la disponibilitat immediata dels recursos emprats, com per l'enorme impacte dissuasori, d'inseguretat i desmoralització, arribat sobre l'opinió pública del món occidental.

El terrorisme ha colpejat de nou Londres. Aquest dissabte un dos atacs simultanis han sembrat el pànic a la capital britànica. El primer es va produir en el Pont de Londres al voltant de les 22:30 hores. Una furgoneta va atropellar un grup de persones. Minuts després de l'atropellament, el terror es va desplaçar fins Borough Market, on diverses persones van ser apunyalades en una zona de restauració. Hi va haver un tercer incident en Vauxhall, al sud de la ciutat. Per això els tres terroristes només van necessitar una furgoneta i dos ganivets.


La confusió i la por es van apoderar de la ciutat. Les autoritats van demanar als ciutadans que apaguessin els telèfons mòbils i no sortissin al carrer. El Metro de Londres va tancar les estacions per evitar danys majors. La Policia va informar que estava buscant a tres sospitosos. Hi ha almenys una dotzena de detinguts relacionats amb els atacs.

En total, se sumen almenys set morts i 48 ferits entre els quals es troba un espanyol ferit lleu i almenys 21 persones estarien en situació crítica. La primera ministra britànica, Theresa May, va ser informada de l'atac i va viatjar immediatament a la capital britànica. La pròpia May va qualificar el "incident" d ' "acte potencial de terrorisme" .I és que no es tracta només d'una patologia social, d'accions bàrbares protagonitzades per individus degenerats. A hores d'ara, convé ja prendre'ls seriosament.

El terrorisme islàmic des dels atemptats a les Torres Bessones no ha fet més que transformar-se en alguna cosa mes proper i freqüent del que seria de desitjar, no cal fabricar bombes o disposar d'un comando coordinat sinó que per a un atemptat n'hi ha prou amb un gihadista establert al país que vol destruir i disposat a immolar-que disposi d'un vehicle el més gran possible i un ganivet de carnisser amb el qual llescar colls d'infidels i crear l'alarma mundial.

Un Islam de tolerància no pot ser construït sense afrontar aquesta dimensió de la doctrina, renunciant a les habituals cortines de fum segons les quals tot seria pau i benevolència. Els draps calents que veuen en els atemptats un signe de la decadència dels estats que porten a un carreró sense sortida; la difusió a Europa de la mentalitat gihadista / terrorista és un fet consumat de molt difícil eradicació.

La policia bloqueja el pont de Londres després de l'atemptat

No hay comentarios:

Publicar un comentario