martes, 6 de junio de 2017

Teresa May amb el cul a l'aire

Resultado de imagen de teresa may

Tres atemptats jihadistes seguits a Londres i Manchester realitzats per jihadistes de nacionalitat britànica que havien estat denunciats prèviament per veïns i detinguts per amenaces o pràctiques que podien pressuposar seus actes posteriors, deixen en entredit a tots els cossos britànics de seguretat que podrien haver evitat alguns aquests atemptats. Pel que sembla les eleccions convocades per a aquest dijous i que no han estat suspeses per aquests fets poden haver complicat aquest procés.

La policia ha declarat que és impossible controlar els 23.000 extremistes gihadistes que viuen actualment al Regne Unit han estat identificats pels serveis d'intel·ligència com a possibles terroristes, informa el diari 'The Times', citant als funcionaris del govern. Al voltant de 3.000 d'ells estan sota investigació com a possibles amenazas.De acord amb el diari, el servei d'intel·ligència del Regne Unit, l'MI5, només pot investigar a unes 3.000 persones al mateix temps, mentre que la llista de sospitosos s'actualitza constantment.

Per aquest motiu, quan a la llista s'inclouen sospitosos que es creu representen una major amenaça, es tanquen les investigacions i la supervisió activa de molts altres. Els menys importants es traslladen a un grup de 'antics subjectes d'interès'. Aquest grup de potencials atacants, catalogat com un 'risc residual', ha augmentat a 20.000 persones des del 2001, segons l'informe ..

L'autor del recent atac terrorista a Manchester, Salman Abedi, que va assassinar 22 persones i en va ferir més de cent, per la seva banda, figurava entre els 20.000 considerats "antics subjectes d'interès".

Un altre atacant, Khalid Masood, que al març va atropellar diverses persones al pont de Westminster de Londres, deixant cinc morts, i després va apunyalar fatalment a un oficial de policia, també era a la llista. Els dos homes ja no estaven sota vigilància de l'MI5.

Policía

Fins avui la policia britànica no ha confirmat el nom del tercer terrorista del Pont de Londres, en un atemptat que va acabar dissabte amb el trio abatut a trets per la policia al Borough Market, després de matar set persones i ferir a mig centenar . Es tracta de Youssef Zaghba, fill d'una italiana i un marroquí i nascut a Fes, emprat últimament en un restaurant londinenc.

Tres dies han trigat a identificar els tres últims assassins i ara en aquest moment només es donen per identificats dos dels set morts entre ells l'espanyol Ignacio Echevarria la mort encara no ha estat confirmada oficialment, després de mantenir en suspens tres dias a tota la seva família a causa dels "protocols" de seguretat quan fa mes de quaranta-vuit hora ja s'havien facilitat empremtes dactilars i ADN, per poder saber si estava entre els 7 morts.

Avui més que mai es qüestiona l'equipació bàsica dels policies britànics que inclou un esprai de gas lacrimogen, una porra desplegable i unes manilles. És el cinturó amb el que patrulla el 90 per cent dels anomenats 'Bobby'. Amb Londres en estat de terror, s'ha decidit que els policies segueixin patrullant armats amb una simple porra que els converteix en un fàcil objectiu de qualsevol terrorista. Ahir va haver de ser un agent de la seguretat del ministre de defensa, el que va abatre el terrorista armat. Avui aquest ministre recull les crítiques i posa sobre la taula la conveniència que els policies vagin armats.


Dijous que ve se celebraran eleccions al Regne Unit i el triomf que es predeia fàcil de la candidatura de Teresa May aquesta cada vegada mes qüestionat, només cal recordar que ella va ser la Ministre d'Interior durant el mandat de David Cameron i segons diu l'oposició es van restringir despeses i van ser acomiadats 20.000 agents de seguretat. Els ciutadans del Regne Unit després de l'Brexit no estan donant una a dretes amb la perspectiva que l'oposició és encara més descerebrada que el partit en el govern Potser molts britànics, si poguessin, voldrien retirar-se una bona temporada al racó de pensar

No hay comentarios:

Publicar un comentario