jueves, 8 de junio de 2017

"Assaig general" de Podem a l'Assemblea de Madrid

Cristina Cifuentes escucha a Lorena Ruiz-Huerta.
Cristina Cifuentes escolta a Lorena Ruiz-Huerta.

Podem ha pretès escenificar aquest dijous a l'Assemblea de Madrid el "assaig general" de la moció de censura que Pablo Iglesias va defensar dimarts que ve al Congrés contra Mariano Rajoy. I, per això, amb la complicitat del seu home fort en la Comunitat, Ramón Espinar ha orquestrat un simulacre que ha tingut com a protagonista al seu portaveu regional Lorena Ruiz-Huerta s'ha presentat aquest dijous com a candidata a una moció de censura a l'Assemblea de Madrid que neix morta.

Tot i que ja es coneixia que la votació no anava a ser favorable al desig de Podem ja que el PSOE ja havia anunciat l'abstenció i Ciutadans s'ha limitat a donar suport al Partit Popular. En la seva exposició Lorena Ruiz-Huerta, ha protagonitzat aquest dijous un discurs que, fins des de dins del seu partit, reconeixen que "no ha estat tot el bo que podria haver estat". Amb to pausat i, de vegades, soporífer, la candidata morat ha llegit, paraula per paraula, un text en què ha criticat el "model insostenible" del Govern del PP arribant a augurar que el 2019 el deute regional arribaria al 200% del despesa i que si pugen els tipus d'interès la Comunitat podria entrar en fallida.

"La base del model de gestió del Partit Popular, en la nostra Comunitat, és l'endeutament. Els comptes de Cifuentes evidencien un dèficit estructural que va camí de convertir-se en endèmic. El sistema és incapaç de generar recursos suficients per a sostenir-se, i la previsió, en un escenari moderat, és que, en finalitzar la present legislatura, l'endeutament de la Comunitat de Madrid podria arribar al 200% de la despesa anual. en 2019 tindrem un deute superior als 36.000 milions d'euros ", ha afegit.

Segons la podemita, la política fiscal del PP és de "redistribució de la riquesa cap a on habiten els rics i centra el gruix dels seus exempcions fiscals a les bonificacions dels impostos de Patrimoni, Transmissions patrimonials i successions, i en la recaptació fiscal a l'IRPF , un impost que no grava la major part de la riquesa de la Comunitat de Madrid ".

Amb la presència de Pablo Iglesias al costat del seu plana major, Moneder, Errejón, Montero, i Echenique a la tribuna de convidats i la imminència de la seva moció de censura a Mariano Rajoy, fa pensar que aquesta moció no ha estat més que un mer assaig davant del que té al davant la setmana que ve, que donat la inexperiència i el desconeixement de el.reglamento de la càmera i la baixa qualitat de la candidata ha convertit en un veritable festí per als populars.

La resposta ha estat a càrrec del conseller de Presidència a la Comunitat de Madrid, Ángel Garrido, que ha acusat els de Pablo Iglesias de voler que l'Assemblea es converteixi en "una fira de les vanitats, orquestrada exclusivament amb una finalitat, la posada de llarg de llarg de la senyora Ruiz-Huerta ", ha assegurat parafrasejant unes declaracions de Ramon Espinar.
Es referia així a la candidata de Podem en està moció de censura, Lorena Ruiz-Huerta a la qual li ha dit que aquest tipus d'esdeveniments "se'ls paga un mateix, no amb els diners de tots els madrilenys". "Dilapiden els diners dels madrilenys per esgarrapar uns minuts de propaganda. Páguenselo vostès", ha afegit. Segons Garrido, la candidata d'Podem no compta amb "experiència en la gestió" i només es mou per "una supèrbia i vanitat digna de millor causa".

Finalment i davant les dures acusacions de Ramon Espinar, els diputats del Partit Popular s'han absentat de la sala, per tornar a la mateixa a l'hora de votar. El resultat ha estat el ja previst Un penós espectacle de Podem, que només busca les aparicions en les seves televisions La Sexta i la Cuatro, que ja veurem com presenten aquest fracàs.

Cal recordar, en primer lloc, que Ruiz-Huerta va arribar a la Portavocía de Podem de rebot. Ho va fer després de la defenestració del errejonista José Manuel López, purgat per Pablo Iglesias quan el seu home a Madrid, Ramón Espinar, va derrotar a Rita Maestre a les primàries per a la Secretaria General de Podem Madrid.

I és que, en realitat, Lorena Ruiz-Huerta es va fer coneguda per al gran públic després d'una més que polèmica aparició al programa Salvados de La Sexta. En la seva condició d'advocada, la presidenta que Pau Iglesias vol per als madrilenys, va aixecar una enorme polseguera i una onada d'indignació a l'acusar els membres de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat de practicar "tortures" a les dependències policials.

De izq. a dcha., Monedero, Iglesias, Montero y Errejón en la tribuna del público de la Asamblea

No hay comentarios:

Publicar un comentario