jueves, 1 de junio de 2017

Els viatges del "jubilat" Artur Mas


Artur Mas ha pronunciat aquest any conferències a Oxford i Harvard pagades per la Generalitat. El Govern li paga un viatge de 8.000 euros a l' 'inhabilitat' Artur Mas. La Generalitat va donar cobertura econòmica i publicitària a les conferències de l'expresident a Oxford i Harvard per explicar "el cas català"

L'expresident de la Generalitat Artur Mas ha dit a la Universitat de Harvard (EE. UU.) Que s'imagina Catalunya "sent Dinamarca de la Mediterrània", el que passaria per tenir ocupació de qualitat, atur baix, salaris alts, una economia oberta, un estat del benestar robust i sostenible i una democràcia de qualitat.

"Què fem amb Artur Mas?", Es van preguntar un dia els dirigents del PDeCAT. Expulsat de la presidència de la Generalitat per ordre de la CUP i inhabilitat per a ser candidat per haver organitzat la consulta del 9N, l'encara líder de la nova Convergència necessitava una comesa. I el partit l'hi va donar. Però qui paga és la Generalitat.

Aquesta confusió entre partit i institució ha donat lloc al fet que el Govern autonòmic pagui els viatges de l'expresident de la Generalitat. Dit d'una altra manera, hi ha una conselleria, la dedicada a Afers Estrangers, responsable de la diplomàcia catalana. I també un president, Carles Puigdemont, que representa Catalunya en els viatges institucionals. Però Artur Mas, oficialment, ja no forma part d'aquest Executiu.

"EL CAS CATALÀ"

No obstant això, el Departament de Presidència ha pagat 8.055,53 euros pels viatges que va fer a la Gran Bretanya i els Estats Units per pronunciar sengles conferències sobre el cas català a Oxford i Harvard. Així ho admet la titular d'aquesta conselleria, Neus Munté, en resposta a una pregunta parlamentària formulada pel diputat socialista Ferran Pedret a la qual ha tingut accés Crònica Global.

"Quin és el criteri del Departament de Presidència en relació al suport i cobertura dels actes dels expresidents? ¿Assumirà l'administració de la Generalitat algun tipus de despesa en relació amb aquest viatge? ", Va preguntar el socialista.

En la seva resposta, la consellera Munté explica que, efectivament, el Departament de Presidència, "del qual depenen les oficines dels expresidents de la Generalitat, ha assumit unes despeses de 8.055,53 euros (pendents de tancament) per aquest viatge" d'Artur Mas.

L'expresident, afegeix, "va estar acompanyat en els dos viatges pel director del Programa Eugeni Xammar, (Joan Maria Piqué, excap de premsa de Mas recol·locat en aquest càrrec) qui va facilitar tota la informació de totes les activitats del viatge a la Direcció General de Comunicació del Govern, de la qual depenen orgànicament ".

"Aquesta adreça -afegeix- va decidir, en funció dels criteris informatius de cada esdeveniment, quina informació publicitava a través dels canals oficials del Govern i quin es considerava que havia de ser difosa, si cal, a través dels canals de la oficina del President ".

No hay comentarios:

Publicar un comentario