lunes, 12 de junio de 2017

Josep Guardiola i les seves mentides

Resultado de imagen de discurso guardiola barcelona

Pensava passar per alt el comunicat que va llegir Pep Guardiola diumenge passat a Barcelona a favor del referèndum unilateral, penso jo, facilitat pels de l'ANC o Òmnium mostra el seu desconeixement de la realitat catalana possiblement en portar una desena d'anys fora de Catalunya entrenant a Itàlia Qatar, o Alemanya.

L'ara entrenador que resideix a Manchester no té el més mínim coneixement sobre política, però veient la repercussió que s'ha pretès donar de cara a la premsa estrangera no puc deixar de dir que va ser un compendi d'inexactituds i mentides dirigides al consum secessionista intern i aprofitant la seva la seva fama futbolera que no tinc mes remei que denunciar:

Els arguments de Guardiola

"Suport del 80% de la població"

Fals. Segons l'últim baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió de la Generalitat de 2017, el 50,3% de la població catalana advoca per un referèndum unilateral. Un 23,3% dels catalans no s'oposaria a la consulta si estigués autoritzada i consensuada amb l'Estat, que no és el cas ni la reivindicació d'ahir. Guardiola, com fa l'independentisme, suma a la seva conveniència les persones que, en principi, estarien a favor d'una consulta pactada amb l'Estat, amb les que directament donen suport a la independència i la celebració d'una consulta unilateral.

"Rotunda majoria amb què compta al Parlament"

La proposta del referèndum unilateral només comptaria amb el suport dels diputats de Junts pel Sí, 61 després de la marxa de Germà Gordó - ara diputat no adscrito-, i la CUP, amb deu. Tenint en compte que la cambra legislativa la componen 135 representants, i que els 11 diputats de Catalunya Sí que és Pot advoquen avui poy avui per una consulta amb garanties i reconeixement, no existeix aquesta rotunditat parlamentària.

"Ministre que conspira per destruir la sanitat"

Guardiola al·ludeix aquí a una conversa mantinguda entre Jorge Fernández Díaz i l'exdirector de l'Oficina Antifrau catalana, Daniel de Alfonso, però perverteix el context: els dos conversaven sobre la investigació al president del Consorci de Salut de Catalunya, Ramon Bagó, per irregularitats en l'adjudicació de serveis; un sistema de corrupteles que pretenien destruir.

"Policia política que aporta falses proves"

Les acusacions sobre les investigacions de la Udef ometen que hi ha diligències judicials obertes contra el clan Pujol, amb la confessió de l'expresident Jordi Pujol d'evasió fiscal inclosa.

"Persecució judicial per posar urnes"

A Artur Mas i els exconsellers condemnats se'ls va castigar per incomplir resolucions del Tribunal Constitucional, no per posar urnes.

"Bloqueig de les inversions a les nostres infraestructures"

En el període entre 2008 i 2017, coincidint amb l'inici de la crisi, Catalunya va ser la segona comunitat amb més inversió pressupostada per part de l'Estat, amb 20.725,31 milions d'euros.

"Pressions de la Fiscalia a la funció pública i empresaris"

Els empresaris i funcionaris que col·laboren amb les tasques de preparació del referèndum estan sotmesos a investigació en la mesura que contribueixen a la realització d'un acte il·lícit.

Estat autoritari

"Apel·lem a tots els demòcrates d'Europa i del món (...) enfront dels abusos d'un estat autoritari", va clamar Guardiola diumenge. El discurs dominant entre l'independentisme pinta Espanya com una democràcia de baixa qualitat, fins al punt que el president Carles Puigdemont va arribar a comparar l'Estat amb la Turquia d'Erdogan. El "índex de democràcia" que anualment elabora "The Economist" situa Espanya en 2016 en el lloc número 17, fins i tot per davant dels Estats Units. Cap menció a Qatar, per raons òbvies.

Persecució política

"Els catalans avui som víctimes d'un Estat que ha posat en marxa una persecució política impròpia d'una democràcia del segle XXI". Que se sàpiga, l'Estat no ha fet més que vetllar pel compliment de les lleis que en democràcia s'ha dotat, començant per la Constitució. Les causes judicials empreses contra polítics sobiranistes es desenvolupen precisament per haver vulnerat aquestes lleis, i amb totes les garanties processals. A Artur Mas i els exconsellers condemnats se'ls va castigar per incomplir resolucions del Tribunal Constitucional, no per posar urnes.

Acabar amb l'escola catalana

"Tots coneixem els intents per acabar amb el model d'escola catalana". Se suposa que l'entrenador del Barcelona al·ludeix a l'acció de la Justícia per tractar d'assegurar, sense èxit donada l'actitud insubmisa de la Generalitat, un cert grau d'equilibri entre les dues llengües oficials, Catalunya: el català, vehicular a l'escola, i el castellà. També pot al·ludir a l'ordre donada pel Govern a l'Alta Inspecció Educativa perquè elabori un informe sobre el contingut dels llibres de text a les escoles catalana.
Bloc en infraestructures

"Bloqueig de les inversions a les nostres infraestructures, com els trens, l'aeroport o els trense ...".

Guardiola va obviar que entre 2006 al 2015, i amb una inversió en obra pública de 8.283.000 d'euros, Catalunya ha estat la comunitat que més fons ha rebut de l'Estat -un 17,7 per cent del total per renovar el seu parc d'infraestructures.

"Pressions de la Fiscalia a la funció pública i empresaris"

Els empresaris i funcionaris que col·laboren amb les tasques de preparació del referèndum estan sotmesos a investigació en la mesura que contribueixen a la realització d'un acte il·lícit.

Les seves experiències per països "democràtics"

Josep Guardiola, exentrenador del F.C. Barcelona i actual tècnic del Manchester City, va qualificar ahir a Espanya de «Estat autoritari» durant la seva intervenció en una concentració independentista als peus del Palau Nacional de Montjuïc, a Barcelona. Curiosa afirmació, si es té en compte que Guardiola ha qualificat en nombroses ocasions a Qatar com un país «obert» i «occidental». Allí va jugar dues temporades i es va embutxacar importants quantitats de diners. Actualment Qatar és acusat per sis països veïns de finançar el terrorisme gihadista.


El tècnic va ser, sota cobrament per descomptat, ambaixador de la candidatura de l'Emirat per ser seu del Mundial 2022, cosa que finalment es va aconseguir malgrat les contínues denúncies de violació de drets humans. S'estima que més de 1.400 treballadors han mort en la construcció i condicionament dels estadis. «Vaig viure allà durant dos anys amb la meva família i em van tractar molt bé, vaig deixar allà molts amics musulmans. Et fa veure les diferents cultures i creences religioses mil·lenàries. Pugui costar entendre la seva cultura, com passa amb la de Catalunya », va arribar a dir el 2012.

Potser és l'oferta dels independentistes perquè sigui el primer honorable de la República Catalana l'ha induït a que cometi un greu error que pagarà molt car.

No hay comentarios:

Publicar un comentario