miércoles, 21 de junio de 2017

El "miserable" ministre d'Interior, segons Rufián

Gabriel Rufián avui al Congrés

El diputat d'ERC, Gabriel Rufián, durant la sessió de control al Congrés, ha demanat la dimissió del ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, a qui ha qualificat de "miserable", per limitar, va dir, la convocatòria de places de Mossos d'esquadra a Catalunya i negar-se a assistir a juntes de seguretat. Rufián li ha recomanat que es retiri a "muntar festes per a la duquessa d'Alba i a casar a personatges com Fran Rivera".

"Vetar la convocatòria de 500 nous mossos d'esquadra, vetar convocatòries de juntes de seguretat i vetar, en definitiva, tot el que té a veure amb Catalunya en l'àmbit de seguretat, en un nivell 4 d'alerta terrorista, simplement perquè a vostès no els agrada com voten els catalans, és de ser un miserable i un irresponsable ", ha dit.

Zoido, ha explicat que "estic en negociacions amb el conseller Jordi Jané per poder arribar a un acord en l'ordre del dia i fixar-la, però no es pot fer d'una manera unilateral. El dia 3 no puc assistir a la Junta perquè tinc una reunió amb tres ministres de l'Interior de països limítrofs. Però posem-nos d'acord en un ordre del dia i vam celebrar la Junta de Seguretat ".

Es pretén amb això l'entrada a les bases de dades per part dels mossos a les bases de dades centrals del Centre d'Intel·ligència i el crim organitzat en un moment molt delicat quan s'estan plantejant tota mena de desafiaments secessionistes contra l'Estat Espanyol, per part de la Generalitat. Així mateix han convocat 500 noves places dels Mossos d'Esquadra, estant congeladala plantilla dels membres de seguretat.

El Ministeri d'Hisenda ha enviat un requeriment a la Generalitat advertint que només pot oferir 50 noves places en els Mossos d'Esquadra, atenent a la taxa de reposició.

"Exigeixo que se'ns deixi convocar aquestes 500 noves places. Per raons de seguretat, no podem deixar de fer aquesta convocatòria", ha recalcat Jané, després de participar en un minut de silenci al Palau de la Generalitat en memòria de les víctimes de l'atemptat d'Hipercor.

Jordi Jané conseller d'Interior

Fonts dels Mossos d'Esquadra han assenyalat que "és realment sospitós que de cop i volta, quan les eleccions estan pròximes, en un mes i mig es creuen la meitat de les places que s'han creat en tota la història del Cos". Aquests arguments són rebutjats per fonts oficials consultades per aquest setmanari. "" Hem tingut un creixement exponencial en els últims anys i necessitem personal en determinats serveis, com els jurídics o els laboratoris. Cal no oblidar que, l'any 2003, els Mossos d'Esquadra tenien 8.000 membres i actualment la plantilla arriba als 15.000 ".

Des de la plantilla dels Mossos d'Esquadra es destaca que "el que es fa és col·locar a alguna gent que interessa donant-li un altre rang". Però des de la cúpula d'Interior s'afirma que "no es creen places 'a mida', sinó que es cobreixen places de les que hi ha necessitat". Sigui com sigui, a pocs mesos de les eleccions, el tema ha creat una polèmica interna que enfronta el personal de l'Administració amb la cúpula d'Interior.

No hay comentarios:

Publicar un comentario