martes, 20 de septiembre de 2016

Ciutadans davant el seu repte al País Basc

Resultado de imagen de rivera sosa savater

L'acte de Ciutadans al Kursaal de Sant Sebastià amb el suport de Fernando Savater i Francisco Sosa Wagner dos ex fundadors d'UPyD i símbols de la llibertat al País Basc, amb la finalitat de treure de l'abstenció als antics votants d'UPyD i prendre el testimoni de la llibertat.

Les paraules de Savater van sonar com un ressort al terme de l'acte de suport al candidat de Ciutadans, Nicolás de Miguel. Fa quinze anys Savater s'alçava conjuntament les mans de Jaime Mayor Oreja i Nicolás Redondo Terreros, després va impulsar UPyD, que ha tingut un representant al Parlament de Vitòria les dues últimes legislatures i aquest dilluns, en l'inici de la recta final de la campanya basca , s'ha fos en una abraçada amb Albert Rivera al Palau Euskalduna de Bilbao,: "és evident que per a qui hagi estat una persona d'UPyD, el més proper és votar Ciutadans i no abstenir-se o quedar-se a casa".

Fernando Savater ha contestat a la gelosia de Rosa Díez sense citar l'antiga líder magenta, però deixant clar que aquest color i el taronja estan intrínsecament units: De seguida l'exeurodiputat d'UPyD, Francisco Sosa Wagner, també víctima de les invectives de Díez per la seva assistència al col·loqui-míting, afirmava: "votin a les candidatures de Ciutadans". Sobre les declaracions de la qual anés el seu cap de partit, Sosa Wagner ha preferit ni entrar a rebatre-: "Ja fa molt temps que no m'ocupo de la senyora Díez ni segueixo les seves declaracions", ha dit procurant allunyar-se de la polèmica no sense deixar una petita càrrega de profunditat: "Les seves declaracions no em susciten cap interès, ja fa temps que no la segueixo", ha insistit.

Amb somriure irònic, Albert Rivera rematava: "Jo no vaig a dir el contrari". Per Rivera, la fi del terrorisme d'ETA "no és suficient" ja que, "cal defensar la llibertat". El líder centrista deixava clara la seva voluntat d'alternativa a Euskadi: "Cal dir-li al PNB que els volem guanyar, cal dir-li a Bildu que volem ser una alternativa".

No hay comentarios:

Publicar un comentario