domingo, 18 de septiembre de 2016

Objectiu: Salvar TV3TV3 que sempre ha liderat l'audiència a Catalunya ha deixat de ser la primera en audiència a Catalunya. Ha deixat d'ingressar quatre milions d'euros aquest estiu com a conseqüència de la baixa audiència que ha registrat la seva programació entre els mesos de juny i agost, La cadena ja fa tres mesos sense ser líder d'audiència en el territori català.

TV3 va tancar el mes de juny amb 10,5% de quota de pantalla, situant-se com la segona opció preferida pels telespectadors per darrere de Telecinco. Al juliol, els resultats van empitjorar i la televisió pública catalana va ocupar el tercer lloc -per darrere de Telecinció i Antena 3- amb un 10,1% de quota de pantalla. La caiguda d'audiència es va accentuar encara més l'agost passat, quan TV3 va registrar el seu mínim històric amb un 9,4% de share, per sota de Telecinco i Antena 3.

TV3 ha deixat d'ingressar quatre milions d'euros aquest estiu com a conseqüència de la baixa audiència que ha registrat la seva programació entre els mesos de juny i agost, Aquesta pèrdua d'ingressos se suma a les dificultats de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per retornar als seus treballadors "el 5% del sou corresponent al 2014", segons va reconèixer aquest divendres la presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach.

En aquest sentit, Llorach va reclamar al Govern que augmenti en onze milions d'euros el pressupost de la Corporació per a l'any 2017 per poder afrontar aquest compromís adoptat amb els treballadors de l'ens públic. Segons va assegurar durant la seva compareixença a la comissió de la CCMA, les nòmines dels treballadors representen "un 54% del total del pressupost anual".

Per aquest motiu, Llorach ha sol·licitat "una aportació extraordinària d'onze milions d'euros per fer front a les despeses sobrevingudes vinculades a la sentència del Tribunal Superior i posterior acord del retorn del 5% del sou als treballadors".

Jaume Peral, director de TV3
Jaume Peral, director de TV3

Mentrestant, TV3 ha començat la nova temporada amb l'objectiu de recuperar el lideratge d'audiència, després d'un trimestre en què la cadena pública ha quedat relegada al segon i tercer lloc. "Aquest estiu hem patit", va reconèixer el director de la televisió catalana, Jaume Peral, que va atribuir el descens d'audiència a una "graella molt austera" que no va poder competir contra l'Eurocopa, els Jocs Olímpics i les estrenes dels canals privats.

Retorn de fills pròdigs

La nova programació de TV3 inclou la tornada dels ex a la graella de la televisió pública. Ho faran a través d'un format d'entrevistes dissenyades pels propis periodistes. Aquests també escolliran a l'entrevistat. El primer d'aquests programes es podrà veure en pantalla el proper dijous amb Andreu Buenafuente entrevistant al President, Carles Puigdemont.

Després Buenafuente vindran d'altres. La relació de periodistes que van començar a la casa i que faran el programa --Fora de sèrie-- és el secret més ben guardat. Susanna Griso, Carles Francino, Júlia Otero, Josep Cuní, Jordi Basté, Mònica Terribas, Àngels Barceló, tornaran a la casa que els va veure créixer com a informadors. Segurament, hi ha més protagonistes en cartera, com també és segur que quan ells estaven a TV3, les audiències eren millors.

No hay comentarios:

Publicar un comentario