jueves, 8 de septiembre de 2016

Conjura en els harems de Podem

tania-venganza-770-1.jpg

Pablo Iglesias té motius per estar preocupat, com els incendis en aquest final d'estiu, que quan s'apaga un els surten altres a otraz zones, quan no a Galícia és a Catalunya i ara a Madrid, aquest cop amb una conspiració amb totes les de la llei de les ex que no estan gens contentes amb l'actuació com a mascle alfa en la direcció de de Podem.

El que ningú podia imaginar és l'explosiva candidatura conjunta presentada aquest dimecres per Rita Maestre i Tania Sánchez amb el suport de diversos històrics defenestrats per Iglesias que va sorprendre a diferents sectors de la formació i, sobretot, va obrir la caixa de Pandora al lideratge de podem a Madrid. Aquesta aliança de l'ex d'Iñigo Errejón amb l'ex d'Esglésies està encaminada a prendre el comandament de la formació a Madrid en contra dels d'Esglésies.

Maestre i José Manuel López -dirigents molt propers a Íñigo Errejón- han constituït al costat de la diputada nacional procedent d'Esquerra Unida i els seus afins una nova 'candidatura crítica' amb un clar objectiu, segons fonts properes a la formació: frenar el sector d'Esquerra anticapitalista, liderat per l'eurodiputat Miguel Urbán, que va estar molt a prop de frustrar la victòria de Luis Alegre l'any passat, malgrat ser el candidat avalat per Pablo Iglesias. El tàndem Maestre-Sánchez espera recollir gran part del vot crític que en el procés intern de 2015 va anar a parar a Urbán, ja que després de la difícil etapa que la formació ha travessat a compte de la gestió d'Alegre, tenen por que els anticapitalistes tornin a la càrrega.

Serà al novembre quan la formació triï per primàries al seu nou secretari general a la Comunitat de Madrid i als membres del consell ciutadà autonòmic -màxim òrgan de direcció a la regió- ara dissolt, després de mesos de profundes esquerdes que van acabar per desencadenar una desena de dimissions i la crisi definitiva al partit madrileny.

Esglésies comentat l'assumpte que l'afecta personalment a ell i ha dit: "La clau no són els noms ni les fotografies, la clau són les propostes i estic convençut que hi haurà propostes millors de les que s'han fet fins ara", ha assegurat el líder d'Podem quan ha estat preguntat al Congrés per la iniciativa de Maestre i Sánchez.

"No comparteixo l'opció dels que anteposen noms i fotografies a les propostes i estic convençut que altres companys com Ramón (Espinar) i altres seran capaços de fer propostes que portin cap a un debat molt més interessant amb la gent dels cercles a Madrid, que és la gent que ha de protagonitzar aquest procés ",

També està per veure si es confirma la candidatura de Ramon Espinar -respondería a l'oficialista, recolzada per Iglesias el proper novembre-, a qui tampoc beneficia en absolut aquest hàbil moviment del 'errejonismo'. De fet, el mateix Espinar va expressar ahir la seva disconformitat a través del seu canal de Telegram, en afirmar que en la seva opinió no és moment de "llançar llistes per competir", ja que "la lògica de noms i famílies polítiques mai ha fet bé a ningú ".

¿La venjança de Errejón?


Minuts després d'aquestes declaracions, ha comparegut en roda de premsa el número dos del partit Íñigo Errejón. Preguntat per les paraules del seu secretari general, no ha volgut valorar-les i ha manifestat.

"Jo sóc portaveu de Units Podem al Congrés i no em pronuncio sobre els processos autonòmics que es produeixin. Si que puc manifestar que nosaltres tenim processos oberts, de debat, en els quals es contrasten idees i en els que la gent tria amb el seu vot en primàries als companys que es posen al capdavant en les diferents estructures territorials ". Segons el parer de Errejón, "això no són guerres, no són desafiaments, no són crisis són processos democràtics de debat obert, ens sentim orgullosos de tenir-los i la paraula li correspon als madrilenys",

La temporada que ve del particular joc de trons que existeix en Podem promet. Els periodistes del cor caminen vigilant el proper guspira que desncadene la guerra total entre l'actual preferida de Pau, Irene Montero i el seu ex de tota la vida, Tania Sánchez que quan es creuen pels passadissos del Congrés, salten espurnes de les seves mirades. Bé, res de nou, com en Falcon Crest, aquesta no seria mes que un altre capítol d'una lluita pel poder amanida per les baralles entre una exnòvia despitada i la favorita actual del mascle alfa

No hay comentarios:

Publicar un comentario